uvijek na mreži

Bluesun donirao 100.000 kn DVD-u Bol u povodu 70. obljetnice društva Zlatni rat

U povodu 70 – e obljetnice hotelskog društva Zlatni rat, grupacija Bluesun Hotels & Resorts donirala je 100.000 kn DVD-u Bol za kupnju novog vatrogasnog vozila.
– Bolski vatrogasci, naši su susjedi i prije svega, prijatelji, koji sa srcem rade jedan od najčasnijih i najopasnijih poslova na svijetu. U njihovu hrabrost, požrtvovnost i efikasnost uvjerili smo se bezbroj puta, a njihovom je brzom reakcijom prošlog ljeta u jednom dijelu našeg kompleksa riješen manji incident, čime je spriječena potencijalno velika šteta.
Ovom donacijom simbolično im se zahvaljujemo na njihovim nesebičnim naporima kao bi očuvali jedan od najprepoznatljivijih simbola Jadrana sigurnim i autentičnim – kazao je Dino Sokol, Izvršni direktor, Hoteli Zlatni rat d.d.

DVD Bol, osnovano je 1995 g. i broji 60-ak članova. Od ukupnog broja članova, 30-ak su članovi vatrogasne postrojbe.
Iako su su se dosad iskazali u nebrojenim akcijama gašenja požara i spašavanja osoba i imovine, Društvo se od samog osnutka susreće s problemom neadekvatnog prostora i zastarjelog voznog parka, stoga se ovom donacijom Zlatni rat d.d., svjestan svoje društvene odgovornosti, priključuje skupljanju sredstava za nabavu novog vatrogasnog vozila u kojoj je dosad skupljeno cca 420.000,00 kn.

– U ime svih članica i članova Društva i u svoje osobno ime iskreno se zahvaljujem grupaciji Bluesun Hotels&Resorts i Hotelima Zlatni rat d.d. na za nas izuzetno vrijednoj novčanoj donaciji.
Ukupnim donacijama namjeravamo nabaviti novo navalno vatrogasno vozilo kojim bi povećali operativnu spremnost vatrogasne postrojbe na dobrobit svih mještana i gostiju općine Bol kao poznate turističke destinacije. Naime, navalno vatrogasno vozilo s kojim Društvo raspolaže staro je 43 godine, a prosječna starost voznog parka Društva je 28 godina – rekao je Goran Jekić, predsjednik DVD Bol.
Novo vozilo košta milijun kuna i nadaju se da će i uz pomoć općine realizirati nabavu vozila kao i izgradnju prve faze novog vatragasnog doma.

Komentiraj