uvijek na mreži

Akrapović: Ne ostajem trener Splita

Split je otišao u treću ligu, teško je vjerovati da će braća Žužul uspjeti riješiti administrativne prepreke oko licence i ostati u drugoj ligi u koju su “crveni” rezultatski ispali. Poraz od Osijeka samo je bio kraj užasne sezone u kojoj je Split pokazao niz igračkih i upravljačkih slabosti. A sada je ostao i bez trenera Bruna Akrapovića, koji je jasno nakon utakmice protiv Osijeka kazao.
– Ne ostajem trener Splita, imao sam ugovor do kraja sezone. U ponedjeljak idem u Njemačku, tamo mi je obitelj – rekao je Akrapović.
Bacio se ružnim riječima prema službenom spikeru, koji je u jednom trenutku obznanio da je Cibalia poravnala protiv Lokomotive. Ne shvaća Akrapović da se ozbiljnost kluba vidi i u tom detalju, nitko iz Splita službenom spikeru nije pojasnio ritam objavljivanja.
– Dominirali smo do tog trenutka – kazao je Akrapović.
Pitanja su se nizala jedna za drugim. Sasvim logično je trenera, čija je momčad izrazito neefikasna i rekorder je u svjetskim razmjerima (12 golova u cijelom prvenstvu) bilo pitati kolika je njegova krivnja za ispadanje.
– Nula, ja sam fantastično zadovoljan svojim radom. Malo trenera bi skupilo ekipu da istrči, podići to na nivo gdje momci žele pobjede i bore se kao lavovi, mislim da nije upitna moja kvaliteta – kaže Akrapović.
Kratko se osvrnuo na glavni problem u Parku mladeži, a to je neplaćanje. Nije izgovorio imena, ali direktno je prozvao braću Žužul.
– Zamislite sebe da ne primite plaću 17 mjeseci, koliko bi od vas nastavilo ići na posao, očekivao sam input od predsjedništva, prije svega financijskim. Sa svojim sam radom zadovoljan, malo bi trenera ovo izdržalo, bilo je trenutaka da sam poslao sve u p.m. Pa nama je šest igrača isfoliralo da su ozlijeđeni, ostavljali su jedni druge na cjedilu. Nisu bitna imena, svima sam rekao to u lice. S tim sam se morao nositi, jer sam sebi obećao da ću ostati do kraja – govorio je Akrapović.
Komentiraj