uvijek na mreži

Anzulović: Mi smo u stanju Borcu iz Čačka zagorčati život

Na Gripe, u sklopu 7. kola Druge ABA lige u srijedu (19 sati) stiže Borac iz Čačka, prošlosezonski sudionik Final Foura. 
– Pohvalio bi momke, nije im lako. Stvarno su na rubu svojih mogućnosti, momci su na gornjoj granici fizičkog i mentalnog umora. Dolazi nam individualno sjajna ekipa, dobro vođena. Na nama je da se borimo, volih bih kad bismo ovu našu odličnu pobliku nagradili pobjedom – rekao je trener Splita Vladimir Anzulović. 
Borac će se protiv Splita “vaditi” za slabiji ulazak u sezonu.
– Respektabilna su ekipa sa nivoa više. Bili su blizu pobjede protiv Kopra, kao i protiv Sparsa prvo kolo. Govorili smo o tome da je liga izjednačena. Oni su nas u stanju pobijediti, ali i mi smo im u stanju zagorčati život – kazao je Anzulović.
I dalje na raspolaganju nema Jamela Morrisa, nastup Maura Veljačića još uvijek je pod velikim upitnikom, a Josip Jukić odradio je jedan trening.
– Morrisa nećemo imati u naredno vrijeme, po riječima doktora sve ide svojim tokom. Nije ozlijeđena šuterska ruka, nadam se da će idući tjedan početi lagano raditi sa loptom – kaže Anzulović.
U izostanku nekoliko igrača u posljednjim utakmicama odgovornost je preuzeo Pavle Marčinković, koji u zadnje tri utakmice ima prosjek od 15 poena, 6 skokova i 4 asistencije.
– Nisu bitni pojedinačni dosezi, bitna je momčad. Dolazi nam jako motivirana ekipa sa strašnom vanjskom linijom. Lani su igrali Final four, sad su se pojačali. Naša situacija trenutno poziva na višu dozu koncentracije. Sigurno da je sada na meni i Maju (Kovačević, nap.a.) veća uloga da preuzmemo dio odgovornosti. Zato i jesmo tim, radimo jedan za drugoga. Naš je zadatak braniti domaći parket. Imamo dosta mladih igrača, ne treba im stavljati pritisak. Mi stariji trebamo preuzeti odgovornost – rekao je Marčinković.
Komentiraj