uvijek na mreži

Baklave, tufahije i urmašice na početku drugog dana Bisera mora

Drugog dana Bisera mora uz natjecanja polaznika ugostiteljskih škola, u Supetru zaredali su se master classovi renomiranih sarajevskih chefova, a kušali su se napuljski i specijaliteti regije Veneto. Željko Neven Bremec proveo nas je kuhinjama svijeta kroz suhe marinade kao što su argentinske i meksičke mješavine začina za meso te za piletinu na način Kentucky. Kušao se i chili con carne te štošta drugo uz birana hrvatska vina.

Na kuhinji RCK kornera Split (Regionalnog centra kompetentnosti turizmu i ugostiteljstvu) od legende sarajevskog slastičarstva Nijaza Hadžiabdića Slatkog doznali smo kako se prave “zalivene slastice na buffet stolu”. Pripreao je baklave, urmašice, kadaif i tufahije te otkrio nam kako su ove orijentalne slastice postale nezaobilazne na svečarskim trpezama Bosne i Hercegovine.

U svijet slastičarstva ušao još 1975. godine, a od tada radio u brojnim restoranima i hotelima. Dobitnik je brojnih nagrada za svoje kreacije, a posebice je ponosan na osvajanje Grand Prix pehara na međunarodnom natjecanju u Istanbulu 2015. godine.

“Svaki kolač koji pravim, radim s ljubavlju i s užitkom kao da mi je prvi put” – kazao je Slatki. 

Komentiraj