uvijek na mreži

Big game fishing u Rogoznici

natjecanje u ribolovu na morske kapitalce koje će se ove godine održava se u Rogoznici od 23. do 26. kolovoza

Sve je spremno za još jedan Big game fishing, natjecanje u ribolovu na morske kapitalce koje će se ove godine održati u Rogoznici od 23. do 26. kolovoza. Poznato svjetsko natjecanje koje je zaživjelo i na Jadranu privlači iz godine u godinu sve više ljubitelja mora i ribolova. Tako će biti i pred kraj kolovoza, a izbor je zbog izvrsnih uvjeta minule dvije godine ponovno pao na Rogoznicu, nekad poznato ribarsko mjesto, a danas pravi turistički biser koji bilježi pravi turistički procvat.
Organizator “Tuna fever Rogoznica 2017.”, sportsko turističkog natjecanja na tune, iglune, iglane, luce, lampuge je splitski klub Big game Croatia, uz podršku TZ Rogoznica, a predsjednik kluba Boris Županović najavljuje kako se u Rogoznici očekuje više od četrdeset posada iz deset zemalja, pa će se u tri ribolovna dana u rogozničkom akvatoriju tako naći i ribolovci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Mađarske, Italije, Slovenije, Češke i naravno ponajbolji biggamaši Hrvatske. Svi oni otisnut će se put pučine u potrazi za kapitalcem i pobjedom, a oni najuspješniji odlaze na Svjetsko prvenstvo u Kostarici. Veliko zanimanje domaćih i stranih turista ali i mještana svake godine izaziva i dio namijenjen onima na kojima more ostaje pa će se umijeće pokazati najmlađi ribolovci, u natjecanju ‘little game’, odnosno ribolovu kanćanicom koji je na rasporedu u subotu.
Rogoznica s veseljem očekuje još jednu sportsko turističku manifestaciju, a osim ovog natjecateljskog dijela, svake večeri se priređuje pravi spektakl za ljubitelje dobre pisme, a rekli bismo da će i tu biti za svakoga po nešto. Čast da otvore glazbeni dio Big gamea zasluženo je pripala pobjednicima po glasovima publike na nedavno održanim 20. Šibenskim šansonama, Četiri tenora koji će poznatim arijama otvoriti Big game. Druge večeri će nakon natjecanja publiku u dobrom raspoloženju držati Lidija Bačić, u petak će sve zabavljati Mate Grgat i Klapa Cromatica, a Željko Bebek, dokazani morski vuk će dobrim starim repertoarom, ali i novim uspješnicama u subotu začiniti kraj ‘Big gamea’.
Dođite u Rogoznicu, kapitalci vas čekaju!

Komentiraj