uvijek na mreži

BISER MORA 2022: Prijavite se! Uskoro smo u Supetru na najvećem kuharskom natjecanju u ovom dijelu Europe

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) po 17. put organiziraju Biser mora, najveće kuharsko natjecanja i festival gastronomije u regiji koji okuplja stotine sudionika iz zemlje i inozemstva. Poslovično manifestacija značiti i uvertiru u turističku sezonu na Braču, a održat će se od 8. do 12. travnja u Svpetrvs Hotelima u Supetru.

“Na Biser mora iz godine u godinu dolaze se okušati i razmijeniti iskustva mladi kuhari i vodeći chefovi iz 20-ak zemalja pred međunarodnim kulinarskim sucima i kuharskim ambasadorima svjetskih gastronomija. Budu tu eno i gastro stručnjaci, brand i f&b manageri, ugostitelji kao i brojni drugi gosti željni novih gastronomskih iskustava i saznanja na brojnim prezentacijama i cooking showovima. Festival nudi i brojne stručne edukacije o vrhunskim tehnikama i trendovima uz korištenje biranih proizvoda iz asortimana naših partnera pod vodstvom renomiranih chefova, sommeliera i barmena” – istaknula je Alma Harašić Bremec, organizatorica manifestacije.

Dodajmo, Biser mora krovno je međunarodno natjecanje ŠKMER-a i gastronomski festival, pokrenut u Makarskoj 2006. godine na inicijativu Mira Bogdanovića i drugih osnivača udruge.

Iz malog regionalnog natjecanja te preseljenjem u Supetar na Braču 2010. godine, prometnuo se u vodeći međunarodni festival kuhara i ugostiteljskih škola u ovom dijelu Europe. Iz godine u godine pohode ga stotine natjecatelja iz svijeta, a preko tisuću gostiju prate natjecanja, okrugle stolove, master classove, enološke radionice, cooking showove, gastro izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje (tematske večeri).

XVII. Biser mora organizira se kao dio projekta “Uspostavu regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split“ (UP.03.3.1.05.0002) kojem je nosilac Turistička škola u Splitu. Riječ je o iznimno značajnom projektu podržanom od EU koji ima za cilj za unaprijediti obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje kadrova u ugostiteljstvu i turizmu prema stvarnim potrebama poslodavaca.

Prijave, kategorije i pravila – link:

https://www.skmer.hr/on-line-prijave-biser-mora/

Komentiraj