uvijek na mreži

Bit ćemo hrabri, energični i odlučni

Miran je Željko Kopić, Hajdukov trener, uoči dvoboja s Osijekom (subota, 18 sati). Zadovoljan je radom na treningu, vidi se da trener “bijelih” zna što radi, ali i što želi od svoje momčadi.
– Nakon utakmice u Puli iskoristili smo tjedan za analizu, za dobre stvari, ali i za one koje su bile manje dobre, radili na taktičkim obrascima na kojima inzistiramo. Energija je dobra, svjesni smo svega što nas očekuje, Osijek ima kvalitetne pojedince, ekipno izgleda dobro, ali mi utakmicu s Osijekom dočekujemo u pozitivnom ozračju – kazao je Kopić, koji ne može računati na kartoniranog Pešića, a Ohandza se priključio treningu.
Priupitan je Kopić o kondicijskom stanju momčadi, koja prima dosta golova u posljednjim minutama.
– Kod tih golova prisutan je i psihološki trenutak, ali se odnosi i na taktičke varijante. Napravit ćemo kompletnu analizu postojećeg stanja, da se komparira učinak svakog pojedinca kroz veći broj utakmica. Luigi Febbrari i Ivo Katušić imaju iskopati sve iz najveće dubine kako bismo vidjeli pravo stanje – rekao je Kopić.
O Osijeku je govorio lijepim riječima.
– Osijek već neko vrijeme ima kontinuitet vođenja, ima jasnu ideju profila igrača koje su htjeli dovoditi. Nije slučajno što svoje najbolje utakmice igraju protiv jakih ekipa, oni se u takvim utakmicama dobro osjećaju. Brzi su u tranziciji – kaže Kopić.
Kada se igra na Poljudu, onda je najvažnije kako će Hajduk izgledati, o “bijelima” sve ovisi.
– Zadovoljan sam načinom na koji su igrači prihvatili zahtjeve za moju prvu utakmicu na klupi, bili smo hrabri, energični i odlučni – kazao je Kopić.
U narednim danima Hajduk i Osijek imaju su se susresti dva puta. Prvenstvena utakmica u Poljudu je borba za drugo mjesto, a ona u srijedu u Gradskom vrtu je dvoboj iz kojeg pobjednik ide u polufinale Kupa Hrvatske.
– Kup utakmicom se još ne bavim, fokus je na prvenstvenoj utakmici, samo smo na nju usmjereni – zaključio je Kopić.

Hajduk će vjerojatno igrati u istom sastavu kao i u Puli, a to znači Stipica – Tudor, Nižić, Lopez, Memolla – Radošević, Savvas, T. Bašić – Hamza, Said, Erceg.

Komentiraj