uvijek na mreži

Bluesun Tučepi Open 2017

Poznato ljetovalište Tučepi pored Makarske po drugi put zaredom domaćin je teniskog turnira

Poznato ljetovalište Tučepi pored Makarske po drugi put zaredom domaćin je teniskog turnira iz serije Biseri Dalmacije, najstarijeg ženskog ciklusa profesionalnih turnira u Hrvatskoj.
Bluesun Tučepi Open 2017 traje od 1. do 9. travnja 2017., svi susreti igraju se na terenima Sportskog centra Slatina, a organizatori su Hoteli Tučepi d.d. i TZ Tučepi, sve s ciljem produljenja turističke sezone te razvoja tenisa na Makarskoj rivijeri.

Na turnirima iz ciklusa Bisera Dalmacije dosad su igrala poznata imena ženskog tenisa poput Justine Henin, Anastasije Miškine, Viktorije Azarenko i Katarine Srebotnik, a bile su tu i ponajbolje hrvatske tenisačice Silvija Talaja, Jelena Kostanić, Karolina Šprem i Sanja Ančić.

Bluesun Tučepi Open 2017 turnir je iz ciklusa ITF Pro Circuit s nagradnim fondom od 15.000 USD, a na kojem mlade igračice stječu prva profesionalna iskustva i svoje prve WTA bodove.

„Na turnir stižu 92 tenisačice, 20 više nego prošle godine. U kvalifikacijskom ždrijebu nastupit će 64 tenisačice, od kojih će se njih 4 kvalificirati u glavni ždrijeb i pokušati izboriti svoje prve WTA bodove. 32 tenisačice se natječu u glavnom ždrijebu. Već iz pristiglih prijava bilo je vidljivo da je pojačan interes za naš turnir, kao i za Tučepe, što znači da smo prošle godine ostavili dobar dojam i na igračice i na Međunarodnu tenisku federaciju.“ – Dino Hadžić, organizator turnira.

Natjecateljice dolaze iz tridesetak zemalja; većinom iz Češke, Italije, Rusije, Njemačke, Francuske, Belgije, USA pa sve do Mauricijusa, Bjelorusije i Izraela, a izuzetno velik interes za turnir pokazale su igračice iz regije.

U glavnom ždrijebu natječe se 6 tenisačica iz Hrvatske, među njima i prošlogodišnja pobjednica Ani Mijačika iz Tučepa.

Dosad je osvojila 10 profesionalnih titula, a na turnir stiže s dobrim rezultatom iz tuniškoga Hammameta, gdje je dospjela do finala. Ani najavljuje kako i ove godine kani osvojiti Bluesun Tučepi Open.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sve natjecateljice boravit će u Bluesun hotelu Alga, službenom hotelu turnira.

1. Društvu Hoteli Tučepi, koji su u sastavu turističkog lanca Bluesun Hotels & Resorts, iznimnu podršku u organizaciji ovog turnira dale su Turistička zajednica Tučepi i lokalna zajednica koje su prepoznale važnost ovakvog sportsko-turističkog koncepta u predsezoni.

„Naša je želja ovim turnirom probuditi i potaknuti sve koji žive od turizma kako bi se s turističkom sezonom krenulo mnogo ranije, a uvjereni smo da to je moguće već u travnju. U tome se oslanjamo na pomoć i razumijevanje lokalne zajednice jer hotelijeri sami ne mogu produžiti turističku sezonu, a ona, s obzirom na atraktivnost lokacije, jedne od najljepših na Jadranu, sadržaje i klimu u Tučepima, može trajati i više od 6 mjeseci.“ – Krunoslav Šošić, izvršni direktor Hoteli Tučepi d.d., Bluesun Hotels & Resorts

Kvalifikacijski mečevi turnira Bluesun Tučepi Open 2017 počinju u subotu, 01.04.2017 u 10:00h, u Sportskom centru Slatina, a već u 11:00h počinje Kids’ Day na mini terenu u centru Tučepa, gdje će sva prijavljena djeca moći odigrati partiju tenisa sa sudionicama turnira.

Komentiraj