uvijek na mreži

Carrillo: Alibi ne tražim, idemo po pobjedu protiv Lokomotive

Iza “bijelih” je Levski, tih 1:0 iz prve utakmice 2. pretkola Europske lige, zvuči ugodno, ali i opasno pred uzvrat u Sofiji. Hajdukova europska priča bit će teška, prođe li momčad Joana Carrilla preko Bugara vjerojatno slijede opasni Danci. Brondby je sve samo ne lagan protivnik. No, Europa je sada u drugom planu, pred Hajdukom je start u Hrvatskoj ligi, i odmah gostovanje na Maksimiru. Istina, nije Dinamo, ali rival je Lokomotiva, koju u Poljudu godinama tretiraju kao klub kroz kojeg se vidi sva neregularnost hrvatskog nogometa. Znate onu priču o tome koliko je Dinamo dao svojih igrača na posudbe Lokomotivi i koliko je bodova Lokomotiva osvojila protiv Dinama. Oduvijek je taj klub tretiran kao “Dinamo II”, a posprdni mu je nadimak “Filijala”. Dugo je Lokomotiva bila neugodan rival za Hajduka, ali posljednjih godina ta se priča promijenila. Od posljednjih osam gostovanja Hajduk je pet puta slavio, dva puta je poražen, a jedna utakmica završila je neodlučeno.
To su neke stvari za podsjetiti, ali valja reći da je Lokomotiva ozbiljna momčad s odličnim mladima igračima. Lovro Majer, 19-godišnji veznjak, proglašen je najboljim mladim igračem Hrvatske lige u prošloj sezoni, izdanak je Lokomotivine škole. Dinamo ga nije prepoznao, s 12 godina iz Maksimira je otišao u Dubravu, pa preko Trnja došao do Lokomotive, a danas je jedan od najpotentnijih veznjaka lige. I Hajduku je Majer bio u mislima, ali teško je dovesti igrača, koji je baš u Dinamovom dvorištu.
Ovaj Hajduk, s Carrillovim potpisom, protiv Levskog je pokazao da je ozbiljna momčad, s respektabilnim kadrom. Sigurno je da će španjolski trener minutažu dati Saidu Ahmedu Saidu, koji protiv Levskog nije ni ušao u igru te Francku Ohandzi, koji je dobio par minuta u završnici.
– Morat ćemo osvježiti momčad, zbog utakmice s Levskim. Bila je žustra utakmica. Samo 48 sati imamo za pripremu. Opet nas očekuje teška utakmica. Znamo kakve su bile utakmice Lokomotivom prošle sezone. Lokomotiva igra drugačije od ostalih rivala, s tri centralna igrača u obrani i dva krila, dva pivota, polušpicom i dva napadača. Ne ostavljaju puno prostora među linijama. Upotrebljavat ćemo više duge lopte, mijenjanje strane. Treba obratiti pažnju na Majera koji igra polušpica. Zanimljiv je i Ivanušec – rekao je Carrillo.
Promjena će biti, ali vjerojatno neće zaigrati Fomitschow.
– Andre jako dobro radi, ali imamo specifičnu situaciju kada dođe novi igrač. Potrebna je koordinacija i zato treba vremena. Kada smo se odlučili za njega, onda je jasno da vjerujemo u njegove mogućnosti. Moj posao je da nastavim raditi s njim, da se ukopi u filozofiju i taktiku. Vjerujem da će putovati s nama u Zagreb – kaže Carrillo.
Težak je ritam pred Hajdukom. Ne samo zbog Europe, već i zbog domaćeg prvenstva u kojem u prva četiri kola igra u gostima.
– U 48 sati igramo dvije utakmice, jako je problematična ta situacija, pogotovo što već u utorak idemo u Bugarsku. Hajduk mora pobijediti svaku utakmicu. Imamo pred sobom Lokomotivu, pa Levski, koji se odmarao cijeli tjedan. Meni bi osobno bilo draže da smo napravili isto kao Levski. Spominjem prednosti i mane. Idemo pobijediti Lokomotivu, ne želim tražiti nikakve alibije, samo gledam činjenice – zaključio je Carrillo.
Statistički, Hajduk je odličan na startu prvenstva, otkako je Hrvatske lige tek je jednom poražen u prvom kolu, i to protiv Varteksa 1999. godine. A što se tiče gostovanja u prvom kolu, Hajduk je jedanaest puta na otvaranju sezone igrao na strani, pet puta je pobijedio, pet puta odigrao neodlučeno i zabilježio taj jedan poraz.
Foto: hajduk.hr

 

Komentiraj