uvijek na mreži

Carrillo: Moramo biti agresivniji od AEK-a

Kreće Hajduk u seriju domaćih utakmica, pet puta zaredom u prvenstvu “bijeli” će biti domaćini. Serijal Poljud otvorit će derbijem, zatvoriti derbijem. Najprije (nedjelja, 17 sati) stiže prvak Rijeka, a onda će petu domaću utakmicu dočekati, trenutno prvoplasiranog, Dinama. Rijeka je za Hajduk najneugodniji rival na hrvatskim terenima, zadnja pobjeda datira iz doba Krasimira Balakova, iz ožujka 2012. godine. Brojke nisu dobre za Hajduk, ali to je više psihološki pritisak. Svaka utakmica je zasebna, jednostavno Hajduku ne odgovara stil puno borbenosti, agresije i trke kojeg gaji Matjaž Kek i u tome treba tražiti tajnu riječke serije. Joan Carrillo je srušio Dinamo u Maksimiru, bila je to jedna duga serija bez pobjede protiv najvećeg rivala na njegovom terenu, sada se nada da će srušiti i drugu neugodnu tradiciju po Hajduk.
– Ovo je derbi, nema iznenađenja, ni mi njih ne možemo iznenaditi, ali ni oni nas. I na utakmici protiv AEK-a moglo se osjetiti da misle na nas. Iskreno, ovo je važna utakmica, moramo biti bez straha. Fizički smo optimalni, vjerujem da će moji igrači pokazati ono što pokazuju na treningu, a to je čvrsti karakter. Statistika? Ne ide nam u korist, ona nam može biti motivacija za ovakvu utakmicu. Na terenu želim imati jedanaest igrača, koji su uvjereni u pobjedu – kazao je Carrillo.
Riječani stižu nakon poraza protiv AEK-a kojeg je Carrillo pozorno odgledao i analizirao.
– Gledao sam dvoboj Rijeke protiv AEK-a, iz te utakmice sam vidio da radimo slične stvari na treningu. Moramo biti agresivniji nego što je to bio AEK, Rijeka se trudila i bilo bi pravedno da je utakmica završila neodlučenim ishodom. Nama je bitno imati posjed lopte i biti zgusnut. Rijeka će, kao i mi, biti bez nekoliko igrača. Mobilni su u ofenzivnoj liniji, uvijek traže prolaz, način kako iskoristiti rupu u obrani. Na bokovima Rijeka ima kvalitetne igrače, a sredina terena u trenutku ti može napraviti opasnu situaciju – rekao je Carrillo.
Hajduk će biti dosta oslabljen, Erceg i Nižić su još uvijek pod upitnikom za nastup.
– Imamo nekoliko dvojbi, Pešić, Bašić i Carbonieri sigurno ne igraju, a o dva igrača vidjet ćemo nakon treninga. Radili su po posebnom programu (Nižić i Erceg, nap.a.), očekujemo da će zaigrati. Ali, oni koji budu u momčadi dat će sto posto od sebe – kazao je Carrillo.
Za “bijele” će premijernu utakmicu odigrati slavni Hugo Almeida.
– Samo pozitivne stvari vam mogu prenijeti s treninga. On zna nogomet, stigao je zamijeniti ozlijeđenog Futacsa – zaključio je Carrillo.
foto: hajduk.hr
Komentiraj