uvijek na mreži

Carrillo: Na kraju je i bod dobar

Hajduk – Lokomotiva 1:1
SPLIT – Stadion u Poljudu. Gledatelja 5187. Sudac Ivan Bebek (Rijeka).
Strijelci: 0:1 Doležal (37, Halilović), 1:1 Hamza (87).
Hajduk: Stipica – Ismajli (od 54. Hamza), Nižić, Terziev, Memolla – Kožulj (od 70. Jandrek), Jefferson (od 63. Savvas), T. Bašić – Vlašić – Said, Futacs. Trener Joan Carrillo.
Lokomotiva: Šemper – Karačić, Rrahmani, Kolinger, Valentić – Šunjić – Grezda, Halilović, Karimi (od 57. Kluk) – Cekici (od 35. Bočkaj), Doležal (od 84. Stolnik). Trener Mario Tokić.
Crveni karton: Bočkaj (46, drugi žuti).

Da nije bilo vratnice Hysena Memolle u 11. minuti prvih 45 minuta, barem što se Hajduka tiče, moglo je otići u zaborav. Nekoliko opasnih situacija imao je Marko Futacs, ali sudac Bebek nije imao razumjevanja za njegove “engleske” manire. Futacs je u skokovima i gužvi stalno na rubu prekršaja, u žešćim ligama puno bolje bi prošao nego u Hrvatskoj ligi u kojoj se svira gotovo svaki kontakt, i to u korist obrane. Uglavnom, Hajduk je igrao slabo, nepovezano, vezna linija nije dobila nijedan duel, ostala je bez kreacije, a Lokomotiva je znala što želi – obrana, brzi izlazak i kontra. Jedna takva situacija donijela je vodstvo Zagrepčana, u 37. minuti Grezda je izbacio Halilovića, koji je izašao sam ispred Stipice i lagano asistirao za natrčalog Doležala. Hajdukova zadnja linija bila je u tom trenutku u potpunosti izigrana. Zanimljivu promjenu napravio je trener Lokomotive Mario Tokić, nezadovoljan igrom Cekicija u igru je par minuta prije vodstva ubacio Bočkaja.
– Izvadio sam ga jer nije bio pravi, mogao je riješiti utakmicu – kazao je Lokomotivin trener Mario Tokić.
Međutim, ubrzo je Bočkaj dobio prvi žuti karton, a u prvim sekundama drugog dijela morao je van igre. Napravio je glup prekršaj nad Kožuljom, Bebek ga je poslao u svlačionicu dodijelivši mu drugi žuti karton. Tokića je to bacilo u očaj, nevjerojatno je što mu je priredio Bočkaj za desetak minuta provednih u igri. No, poklon Bočkaja Hajduk je teško koristio, igrač više nije se baš osjetio na terenu. Hajduk je igrao niz vjetar, s igračem više, ali prigoda nije bilo. Lokomotiva je stala u dva bloka, zrelo se branila, a Carrillova momčad besciljno je napadala, kružila oko obrane, ali ništa suvislo nije uspjela napraviti. Ipak, Hajduk je došao do boda u 87. minuti nakon odlične akcije Savvasa i Vlašića. Grk je pucao, bio blizu pogotka, prvog u prvenstvenim utakmicama nakon 1. listopada 2010. godine, ali njegov udarac odbio je Šemper. Natrčao je Hamza i postavio konačnih 1:1. Bio je to jedini trenutak kada je popustila obrana Lokomotive, a Hajduk odigrao dobru akciju. U posljednjoj sekundi Vlašić je šutirao, Said skrenuo glavom i kada je cijeli stadion vidio loptu u mreži odnekud je izniknuo Šemper i spasio Lokomotivu od poraza.
– Prvo poluvrijeme odlgrali smo kako smo željeli, nismo pobjedili, jer smo morali zabiti gol u prvom dijelu i riješiti utakmicu. Nesmotreni potez Bočkaja usmjerio je utakmicu da se moramo braniti, taj defenzivni dio smo odradili jako dobro, Hajduk nam nije napravio prigodu. Napravio sam grešku uvođenjem Stolnika, nije se snašao, na kraju je neodlučeno realno, premda smo mogli i dobiti utakmicu – kazao je Tokić.
Hajdukov trener Joan Carrillo imao je drugačije viđenje od Tokića, smatra da je njegova momčad bila bliže pobjedi.
– Nismo bili dobri, bila je to komplicirana utakmica za nas, nismo bili mobilni. Nakon isključenja njihovog igrača nekako je bilo još teže igrati za nas. Nismo imali svježine za razbijanje Lokomotivinih linija, ali na kraju smo ipak poravnali. Mogli smo i pobijediti, ali bod je dobar nakon što nismo bili dobri. Nedostajalo je mobilnosti u napadu, udarali smo u zid, nismo imali preciznost u dodavanju. Lokomotiva je bila pametnija od nas, a moram reći da odavno nisam vidio momčad, koja tako dobro krade vrijeme – rekao je Carrillo.

foto: Ivica Čavka

Komentiraj