uvijek na mreži

Carrillo: Najviše me raduje što se o Hajduku priča kao o momčadi

Hajdukov non-stop se nastavlja u Zaprešiću. Dugopolje, Zagreb, Sofija, Zaprešić, pa Kopenhagen i Vinkovci… To je prošli i budući ritam momčadi Joana Carrilla, “bijeli” će na Poljudu, pred publikom, ove sezone prvi put igrati 12. kolovoza protiv Slaven Belupa. A Brondbya će u uzvratu 3. pretkola Europske lige, zbog kazne, morati ugostiti pred praznim tribinama. Uzvici “ubij, Srbina” donijeli su veliki minus u Hajdukovu blagajnu, a igranje bez publike u tako važnoj utakmici može biti pogubno. Carrillo uoči gostovanja kod Intera ne želi o kazni.
– To je nešto o čemu ne želim pričati, jer ne mogu ništa napraviti. U Dugopolju nam je publika dala vjetar u leđa, a sada se za ovu situaciju moramo adaptirati, pripremiti najbolje što je moguće – kaže Carrillo.
U Zaprešić (nedjelja, 19 sati) Hajduk ide na krilima tri startne ovosezonske
pobjede.
– Lakše je s pobjedama. Protiv Intera trebamo svježe igrače, znam da će Inter krenuti žestoko. Inter ima jako dobru tranziciju, strateški su opasni, imaju brza krila. Neke igrače ću odmoriti, sve smo to planirali i prije sezone – rekao je Carrillo.
Gostovanja u Sofiji i u Zagrebu ponudila su odličnu formu Francka Ohandza. Protiv Intera će sigurno biti u prvoj momčadi, s tim da Carrillo o tome ne želi pričati.
– Prvo ću to reći svojim igračima. Naše pobjede dolaze zbog momčadi, ne zbog pojedinaca. To je ono što me raduje, o Hajduku se priča kao o momčadi. Mi svaki dan radimo pomak prema naprijed, igrači su sve više uvjereni u sebe i ono što radimo.
Shvaćaju igru, shvaćaju kako se trebamo braniti, kako napadati. To je naš najveći pomak – zaključio je Carrillo.

Komentiraj