uvijek na mreži

Carrillo: Razočaran sam, zaslužili smo više od boda Cvitanović: U prvom dijelu nismo ni došli na Poljud 

Derbi je ponudio svega, od drame u finišu kada je Dinamo poraz pretvorio u vodstvo, a Ante Erceg, poljudski junak, u 94. minuti iz jedanaesterca postavio konačnih 2:2. Bilo je i žestoko van terena, Hajdukovi navijači napravili su bakljadu, puno puta viđenu, ali ono što su napravili Dinamovi graniči s ludilom. Ispalili su raketu među navijače na zapadnoj tribini, samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen. Kasnije je iskrilo i u svečanoj loži, živci su bili napeti ko’ strune.
– Razočaran sam, zaslužili smo puno više od boda, imali smo prigode i intenzitet. Ovo je bila velika utakmica, svatko od nas ima svoje pravo na mišljenje. Jako sam sretan zbog svojih igrača, ali i navijača. O suđenju neću govoriti. To bi donijelo samo poteškoće za momčad, za klub, a ja to ne želim. Dinamo je u prvom dijelu imao teškoća za prijeći centar, a u drugom poluvremenu bili su kao momčad inteligentni, razbijali su našu kombinatoriku sitnim prekršajima. U drugom poluvremenu bila je kontrolirana utakmica. Moramo analizirati golove, koje smo primili. Jako sam razočaran zbog truda i mojih igrača i navijača. Primili smo golove kako smo ih primili, kod prvog je Soudani ispred Huga izbacio našu defenzivnu liniju. A drugi gol? To je drugi gol. Željeli smo pobjedu, a kad je tako, onda moraš imati i rizika, a tada se mogu dogoditi i ovakve situacije – rekao je Carrillo.
Vruće glave, brz na jeziku, bio je nakon utakmice Dinamov trener Mario Cvitanović.
– Možda sam malo i vruć… Što da komentiram, pitajte. Gdje je Dinamo bio prvo poluvrijeme? Nismo igrali nogomet, nismo došli u Poljud, to sam jasno igračima kazao na poluvremenu i nakon utakmice. Gubili smo duele, nismo povezali dva-tri dodavanja. Neću se praviti pristojnim, ali neću koristiti riječi koje sam izrekao u poluvremenu. Drugo poluvrijeme smo odigrali muški, okrenuli smo utakmicu. Bili smo bolji protivnik, baš kao što je Hajduk bio bolji u prvom. Složili smo dosta prigoda, a Hajduk pred našim golom nije imao opasnih situacija. Mi ne smijemo igrati kao što smo odigrali prvo poluvrijeme. Razlog može biti i u neiskustvu, i u mladosti, i u agresiji, i u kvaliteti, ali ako smo Dinamo i želimo biti prvaci moramo u svaku utakmicu ući kao u drugo poluvrijeme. Nesretan sam što nismo pobijedili, možda sam prepotentan, ali takav sam, k……t, bit ću sretan samo s pobjedama, to je jedino što me zadovoljava. Još sam pod dojmom, vrela mi je krv, želim igrati svaku utakmicu u ovakvoj atmosferi, u svakoj utakmici želim pobjedu. Bilo je i drugih stvari, od nedostatka lopti, od bakljade, koja nam je smanjila ritam, ali definitivno bih volio više ovakvih utakmica. Želio bih da atmosfera bude sportska i da na kraju utakmice možemo zajedno sjesti, popiti kavu i zapaliti cigaru – rekao je Cvitanović.
Komentiraj