uvijek na mreži

Carrillo traži pobjedu i u uzvratu

Ludilo u Sofiji je dočekalo “bijele”, neprijateljsko okružje navijača Levskog, koji su uzvikivali “Hrvatske p…e” i “Srbija, Srbija” bilo je očekivano. To društvo poznato je po svojim izgredima, uostalom zbog njihovih rasističkih povika večerašnji dvoboj (19 sati) između Levskog i Hajduka igrat će se bez publike. Pratit će oni utakmicu preko video zida, a na Hajduku je da obrani 1:0 iz dugopoljske utakmice i pokuša izboriti 3. pretkolo Europske lige gdje bi mu rival trebao biti danski Brondby. Naime, Danci imaju prednost od 2:0 protiv finskog VPS-a i teško je vjerovati da će to propustiti u uzvratu. Ta utakmica u Finskoj na rasporedu je u 18 sati.
– Respektiramo Levski, ali idemo na pobjedu. Utakmica će biti teško, ali mi se i ne pripremamo na drugačiji način osim pobjedničkog. Samopouzdanja nam ne nedostaje, znamo kako Levski igra, analizirali smo ga, posebno onu utakmicu u Sofiji protiv Sutjeske iz 1. pretkola Europske lige – rekao je Hajdukov trener Joan Carrillo.
Bugari su izuzetno hendikepirani, trener Nikolaj Mitov na raspolaganju neće imati čvrstog stopera Jablonskog, koji se u prvoj utakmici gotovo “tukao” s Markom Futacsom svih devedeset minuta te dobrog tehničara Vutova. No, Mitova to ne zabrinjava, još u Dugopolju je govorio o tome kako će Levski izbaciti Hajduk. Optimizam u njemu i dalje buja poput kvasca.
– Mi smo na sve spremni. Na produžetke i na jedanaesterce, koje smo vježbali. Sve može, samo da eliminiramo Hajduk – kazao je Mitov.
S druge strane, “bijeli” su maksimalno opušteni, sigurni su da imaju svoje adute za prolaz dalje. Carrillo će vjerojatno na travnjak poslati jedanaestoricu iz prve utakmice, to znači da će igrati Stipica – Tudor, Nižić, Lopez, Memolla – Savvas, Radošević, Hamza – Vlašić, Futacs, Erceg. Svoje minute čeka Franck Ohandza, koji je iskazao odličnu formu u dvoboju protiv Lokomotive i sigurno je da može biti Carrillov napadački adut. Dvoboj iz Dugopolja pokazao je da je Hajduk kvalitetnija momčad, ali ni sekunde ne smije podcijeniti iskusne Bugare. Svako opuštanje moglo bi biti pogubno. Uzvratni dvoboj 2. pretkola Europske lige sudi Alija Palabiyika iz Turske.
Komentiraj