uvijek na mreži

Carrillo: Želimo u Europsku ligu

Hajdukov trener Joan Carrillo na oproštaju od sezone dao je neka svoja viđenja prošlosti i budućnosti.
– Jako sam zadovoljan sezonom, a što se tiče momčadi znamo što želimo i što treba zamijeniti i promijeniti i radit ćemo na tome. Naš sportski direktor radi dobar posao, vjerujem u njega – kazao je Carrillo.
Nema dvojbi da će biti odlazaka i dolazaka…
– Znamo profil igrača koji nam treba, imamo plan A, B i C. Sve će ovisiti o tržištu, nekada bi htjeli imati Mercedes, ali nismo u mogućnosti ili ne možemo doći do njega, jer klub to ne zanima. Imamo dosta opcija, ne brinem se oko toga. Bitno je raditi u tišini, izlazak informacija škodi kada dolazi do odabira igrača – kaže Carrillo.
Nije se želio upuštati u razgovor o temama za koje je zadužen sportski direktor Mario Branco.
– Sportski direktor popričat će s igračima kojima ističe ugovor, ovih dana imat ćete priliku popričati sa sportskim direktorom Mariom Brancom i pitati ga o svemu. Mogu vam ponuditi odgovore o tome što se događalo u prošloj sezoni. Došao sam dvije utakmice prije Božićnih blagdana, momčad je bila posložena. Pokušao sam promijeniti neke stvari, krenuti prema mojoj filozofiji. Angažiran sam zbog promjena nekih stvari. Ostali smo bez vratara Kalinića, doveli smo Bosančića, Terzieva… Najbitnije u cijeloj priči je da su igrači poslušali moj savjet, pratili filozofiju koja je dolazila od strane trenera i kluba, ali najveći iskorak je u tome što sam uvjerio igrače da mogu. S ovakvim radom i tempom možemo puno toga napraviti, nedostaje nam korak naprijed prema poboljšanju, na dobrom smo putu i zbog toga sam zadovoljan – kaže Carrillo.
Dugo se čekalo hoće li španjolski strateg nastaviti posao s Hajdukom. Na kraju je potpisao novi ugovor, a pitanje je da li je dobio imperativ da Carrillov Hajduk bude ispred Rijeke ili Dinama.
– Ugovor sam potpisao godinu dana, imam neke rezultatske obveze, nismo spominjali treba li biti ispred nekih momčadi – rekao je Carrillo.
Drago mu je bilo čuti komentar da je u posljednjih devet kola ostvario sedam pobjeda.
– To znači da smo nešto napravili. Imam vjeru u igrače i klub… Ima dana kada lopta neće u gol, ali ući će drugi put. Treba biti uvjeren u pošten rad. Ovo je klub koji ima veliku podršku navijača – kazao je Carrillo.
Upitan je Carrillo hoće li ponovno zvati Dinka Trebotića na kojem je inzistirao u zimskom prijelaznom roku.
– Ne bih volio o imenima, mene s Trebotićem veže prijateljstvo, ali on ima budućnost u drugoj norveškoj ligi. Mi radimo klub, koji je iznad imena, želimo kupiti ono što nam treba. Ako želimo pome, onda ćemo kupiti pome, a ne naranče, jer su po posebnoj cijeni. Budemo li nam trebalo sedam vratara, onda ćemo ih kupiti sedam – kaže Hajdukov trener.
Hajdukov cilj, barem kratkoročni je jasan.
– Nadam se da ćemo ući u Europsku ligu, cilj je učiniti što manje promjena. Imamo igračku bazu, tu smo učinili korak naprijed i bila bi šteta to mijenjati. Male promjene bit će dobra vijest, nedostaju nam mali komadići kako bi se upotpunila cijela slika. Poštivat ćemo ono što imamo – rekao je Carrillo.
U podužem izlaganju Joan Carrillo nije propustio spomenuti poveznicu Hajduka i navijača.
– Kad vidim navijače, koji se voze po sedam sati zbog nas, onda bih odmah potpisao da ćemo biti prvi. Narod ćemo učiniti sretnim, to je definitivno, dat ćemo maksimum za Hajduk, navijači i klub to zaslužuju – zaključio je Carrillo.

Komentiraj