Casserole ili složenac s bulgurom jelo je koje možete prilagođavati sastojcima kojima raspolažete ili onim što vam je preostalo od prethodnih obroka. U ovom slučaju, imala sam kuhane cvjetače i brokule, ali za ljubitelje mesa, u ovaj složenac možete ubaciti piletinu, svinjetinu ili bilo koje drugo meso koje volite. Svakako, meni je bilo potrebno:
200 grama kuhane cvjetače
200 g kuhane brokule
100 g kuhanog bulgura
100 g mekanog sira (gauda, ementaler, cheddar)
50 g parmezana
Žlica krušnih mrvica
1 jaje
Maslac za premazivanje posude
Sol, papar
U posudi stavite kuhano povrće s bulgurom, sjedinite jednim jajetom, dodajte polovicu ribanog mekog sira, te začinite solju i paprom. U premazanu posudu za pečenje stavite dobivenu smjesu, pospite ostatkom mekanog sira, ribanim parmezanom i krušnim mrvicama. Zapecite u pećnici na 200 C do zlatnožute boje, 20-25 minuta.