uvijek na mreži

Cedevita svladala Split, “žuti” u Zagreb idu po poravnanje

Petnaestak minuta otpora, sredinog druge četvrtine na semaforu je svijetlilo 27:25 za Cedevite, Gripe su ludovale, Split je u tim trenutcima parirao moćnom protivniku. A onda je momčad Veljka Mršića napravila seriju 17:0, Krušlin, Tomas i Bilan napunili su koš “žutih”. I dok je njima sve ulazilo “trice” Rančića i Širka su iscurile, Dijan i Jukić promašili su pet-šest zicera. Taj “mini break” bio je dovoljan Cedeviti, na kraju su Zagrepčani slavili za 97:78 i poveli s 1:0 u polufinalnoj seriji za prvaka Hrvatske. No, poraz nije demolizirao momčad Ivice Skelina, niti je zaustavio navijače u ljubavi prema “žutima”. Igrači Cedevite, koji u pravilu na svom parketu igraju u kućnoj atmosferi, pred prijateljima i košarkaškim zaljubljenicima, gledali su u čudu. Pobijedili su na Gripama, a dvoranom je odzvanjalo “šampioni”. Naravno, navijači su skandirali Splitu, bila je to nagrada za sve lijepo što su ove sezone napravili. Druga utakmica na rasporedu je u četvrtak, teško je vjerovati da Split može ozbiljnije parirati Cedeviti čiji jedan igrač godišnje košta koliko cijela Skelinova momčad. Ali, društvo predvođeno Henrikom Širkom ove sezone već nas ja naučilo da su čuda moguća.
– Neće biti kalkulacija. Idemo u Zagreb odigrati najbolje što znamo. Ako ništa, mladi igrači će steći dodatno iskustvo, samo ovakvim utakmicama mogu postati bolji igrači – kazao je Splitov trener Ivica Skelin.
Evidentna je razlika u kvaliteti, koju je Skelin jasno obrazložio.
– Ovakvih utakmica mi godišnje odigramo tri-četiri, a Cedevita ih odigra barem pedeset. Važno je da smo imali pravi pristup, vjerujem da nismo razočarali navijače – rekao je Skelin.

Komentiraj