uvijek na mreži

Čilić izgubio od Federera, uništili ga žuljevi

Wimbledon je ludovao tamo sredinom drugog seta, svjedočio rijetko viđenoj situaciji. Marin Čilić ridao je na klupi, kao da se slomio pod svim svjetlima reflektora All England Cluba.

 

Bol u nozi, žuljevi u lijevoj nozi su ga jednostavno sasjekli, morao je zatražiti liječničku pomoć. A suze su stigle kao frustracija, posljedica svega što se događalo. Dan prije velikog sraza s Rogerom Federerom odaslao je poruku “ne mogu dočekati početak meča”. To je bio znak Čilićeve prenapregnutosti, velika želja živjela je u njemu, čekao je svoj najveći trenutak u životu, a onda su žuljevi sve to uništili. Dok je mogao, tamo još početkom meča, bio je briljantan, a onda kao da ga je zaustavila break lopta za 3:1 u prvom setu, kao da je u toj propuštenoj lopti za njega završilo finale Wimbledona. Istina, s druge strane bio je najveći svih vremena, Roger Federer igrao je kao švicarski sat, kad je Švicarac u pitanju onda je to sasvim normalno. Na kraju je bilo 3:0 (6:3, 6:1, 6:4) za Federera. Stisnutih zubiju “brave heart” Čilić pokušavao se vratiti, ali kako je meč odmicao bol je bivala sve jača.
– Ne može, jednostavno ne može – objašnjavao je fizioterapeut Robert Prusac u Marinovoj loži na centralnom terenu u Wimbledonu.
Vidjelo se kako Marin gotovo vuče nogu, teško trči, ali nije posustajao. Grč na njegovom licu bivao je sve izraženiji, iz sebe je izvlačio one posljednje atome neke nadljudske snage. U trećem setu poveo je s 2:1, 3:2, ali tu je bio kraj. Federer je stigao do svog osmog Wimbledona, do 19 Grand Slam titule. Čilić ne smije biti nezadovoljan, pravo hrabro srce Hrvatske, odigrao je veliki turnir i još jednom potvrdio da je trenutno jedan od najboljih tenisača na svijetu.
– Nikada se nisam predavao tijekom cijele karijere, nisam to želio napraviti ni sada. Igrao sam najbolji tenis u životu, vratit ću se opet ovdje – kazao je Čilić.
I Federer, koji je pobjedu dočekao u suzama, nikad u povijesti Wimbledona ih nije bilo toliko, izrekao je pohvale Čiliću.
– Možeš biti ponosan, na ovakvoj podlozi nemoguće je igrati s takvom ozljedom – rekao je Federer.
Inače, bio je to Wimbledon s hrvatskim potpisom. Mate Pavić u finalu parova, Marin Čilić u finalu, a u loži osvajača Rogera Federera njegov trener Ivan Ljubičić…
Komentiraj