Recept koji možete modificirati po vlastitoj želji, sprema se bez puno komplikacija, a zbog crvene boje malina idealan je za romantični završetak večere
Sastojci:
4 jaja
3/4 šalice šećera
1 vanilin šećer
1/2 šalice maslaca
1/4 šalice limunovog soka
3/4 šalice brašna
1 i 3/4 šalice mlijeka
Mjera za šalicu: 3 dcl
Priprema:
Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, umutiti čvrsti snijeg. U žumanjke dodati šećer, te umutiti mikserom, dodavati brašno i mlijeko, postepeno. Dodati maslac i limunov sok. Sjediniti sa snijegom od bjelanjaka. Ovo je smjesa za protvan 28×18 cm. Prethodno ga namastiti, te izliti smjesu. U kolaču na slici su po vrhu posute maline koje su malo pobrašnjene da ne potonu na dno, no vi možete staviti voće po želji. Peći na 170 C (ventilator) 45 minuta.
Napomena: Kad se kolač izvadi nakon pečenja, sredina mu je još malo “drhtuljava”, no to tako treba ostati jer se servira dobro ohlađen