uvijek na mreži

Delić zabio “bijelima” za prvu pobjedu u dvadeset godina

Zaustavljen je niz Željka Kopića, Hajduk je na Poljudu poražen od Slaven Belupa s 1:0 (0:0), a jedini gol djelo je kapetana gostiju Mateasa Delića u 71. minuti. Bio je to topovski udarac, lopta je prošetala kroz Hajdukov šesnaesterac, došla do Delića, koji je probio nemoćnog Leticu. Tako je Slaven Belupo došao do prve pobjede na Poljudu otkako je Hrvatske lige, trebalo mu je dvadeset godina za trijumf u Splitu. Hajduk je u prvom dijelu pokušavao udarcima iz daljine, ali nije to bilo izdanje kakvo je Kopić želio. Nedostajalo je mirnoće i brzine u predaji, a gosti su se branili u duplom bloku, potpuno koncentrirani. U nastavku je Kopić pokušao s Gyurcsom, povratnikom Tičinovićem, kasnije je ušao i Hamza, ali nije to bio dan “bijelih”. A kada je zbog udaranja protivničkog igrača isključen Ohandza u 73. minuti bilo je jasno da će Hajduk teško doći do boda. Jurišao je Hajduk i s igračem manje, sve dao u napad, ali Slaven je ostao čiste mreže. Ovako je Hajduk propustio prigodu doći Dinamu na šest bodova, učiniti ga nervoznim uoči derbija s Rijekom. Šteta za “bijele”, propuštena je lijepa prigoda, nije naplaćena pobjeda nad Dinamom u Maksimiru.

Hajduk – Slaven Belupo 0:1
SPLIT – Stadion Poljud. Vrijeme prohladno. Gledatelja 12360. Sudac Ivan Vučković (Zagreb).
Strijelac: 0:1 Delić (71).
Hajduk: Letica – Juranović (od 46. Tičinović), Nižić, Ismajli (od 63. Hamza), Fomitschow – Radošević, Savvas, T. Bašić (od 46. Gyurcso) – Said, Caktaš – Ohandza. Trener Željko Kopić.
Slaven Belupo: Marković – Kitanović, Musa, Katić, Goda – Doležal, Vidović, Puclin (od 63. Brezovec), Delić (od 82. Rebernik) – Trebotić (od 88. Arap) – Ivanovski. Trener Tomislav Ivković.
Crveni karton: Ohandza (73).

foto: hajduk.hr

Komentiraj