uvijek na mreži

Dina Levačić pliva za udrugu ”Moje dijete”

Dina Levačić će na blagdan sv. Duje plivati za udrugu Moje dijete od Omiša do Splita, a događaj organizira Triatlon Klub Split.

U sklopu akcije „ Dina za Moje dijete“, u nedjelju  7.svibnja na Dan grada Splita, splitska plivačica Dina Levačić  plivat će dionicu dugu 25km, od Omiša do Splita za solinsku udrugu „Moje dijete“, u organizaciji Triatlon kluba Split.

Start maratona je u Omišu sa gradskog mula u 11 sati, a cilj u Splitu, na Rivi oko 17.30 sati gdje će je dočekati proslavljeni olimpijac, jedriličar Tonči Stipanović.

Dina Levačić je rođena u Splitu 1996. a u svojoj bogatoj plivačkoj karijeri između ostalog isplivala je:

najduži maraton iz serije Grand Prix-a Hernandarias- Parana (Argentina) u dužini od 88km. Osim toga tu su i utrke Santa Fe- Coronda (57km, Argentina), Traversee du Lac st. Jean (32km, Kanada), Capri- Napoli (36km, Italija), Ohrid (30km, Makedonija). Paralelno sa preplivanim kilometrima, prolazili su i dani provedeni u školskim klupama. Na red je došao fakultet. Dvojbe nije bilo. Želja i snovi su postali stvarnost, edukacijsko- rehabilitacijski fakultet, smjer rehabilitacija (defektologija).

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za udrugu“ Moje dijete“, koja skrbi o djeci s teškoćama u razvoju i tjelesnim invalidima. Osim toga, želja je podići svijest građana, da su ta djeca ravnopravni članovi društva, te da treba ulagati u njihovu rehabilitaciju i opći životni standard. Ukazati na probleme sa kojima se oni svakodnevno  susreću, a samim time i njihovi roditelji.

Prikupljena sredstva će se utrošiti za kupnju didaktičkih pomagala navedene udruge. Pomoći se može i direktnom uplatom na račun akcije     IBAN: HR98 24840081502002263

Komentiraj