uvijek na mreži

Dino Rađa: Šandora Romana sam upozna na Gripama, a emisiju Trta-Mrta i danas slušam

Donosimo novi status Dina Rađe sa njegovog Facebook profila:
Ovo je priča koju će razumit samo stariji Splićani. Samo oni se sićaju Šandora i Trte mrte sa radio Splita davnih dana. Inače san ga upozna u dvorani na Gripe. Ono doba kad je za Jugoplastiku igrala ekipa Jerkov , Šolman, Dukan i ostali ja san ka kadet dolazija gledat Jerkova. On mi je bija idol. Iako nismo nikad napravili trening skupa gledajući ga san naučija jednu vrlo bitnu stvar u svojoj karijeri. Pas priko ciloga terena. Najlakši mogući koš a ustvari se odmaraš. Skočiš, u skoku vec gledaš naprid i onako bejzbol pas priko cilog terena nekome ko istrči. On da koš cili sritan, svi trče gori doli a ti lipo stojiš i odmaraš. Divota.
Moje misto je bilo ispod sjevernog semafora a tu je dolazija i Šandor. Pardon, uvik vaš, nikad svoj doktor Šandor Romano. Ko ga zna misliće da se ja sad zajebajen ali on je bija pionir statistike. Možete li zamislit danas isvještaj sa bilo kojeg sporta bez mora popratnih brojeva. Nauka živa. Koliko je ko pritrča, koliko šutnija, skočija, doda. E , on je vodija svoju statistiku na komadu papira svaku utakmicu. Prije 36-7 godina. Tada niko čuja nije za postotak šuta. Sve je to on bilježija na papiru tako uredno da bi se mnogi posramili danas.
Inače je bija zvijezda radio emisije Trta mrta pa ko ima volje zabavit se neka posluša neke legendarne emisije koje su na linku. Uvik su se iza emisija prepričavale njegove pizdarije a dan danas iman u autu snimke Trte mrte pa puštan kad mi dođe. Sretnemo se i danas tu i tamo. Uvik mi ga je drago vidit jer je to jedan poseban lik. Živa legenda grada Splita. Ne moraju sve legende bit uspješni sportaši, pisci, glumci i slični koji su nešto napravili u životu. Nekad je bit dobar i voljen od strane svih dovoljan argument za bit legenda grada.
Poslušajte emisije. Nećete zažalit. Ima još na YouTube. Samo upisat Šandor Romano.


Komentiraj