uvijek na mreži

Djeca na Marjanu proslavila Dan zaštite okoliša

Javna ustanova za upravljanje park – šumom Marjan u sklopu programa Službe edukacije i promocije, organizirala je danas proslavu Dana zaštite okoliša, namjenjenu predškolskim i osnovnoškolskim uzrastima djece.

U amfiteatru Dječjeg grada nastupila su djeca osnovnih eko-škola Grada Splita, a u program je bio sastavljen od recitacija, glazbenih i zborskih nastupa – kazala nam je Antonela Čmrlec, voditeljica Službe promocije i edukacije, te dodala kako su danas cijelog dana aktivnosti i to: radionica crtanja kredom na asfaltu, poučne šetnje i sportske igre s Marjanskim kvizom, radionica o „marjanskim magarcima“ te radionica izrade i natjecanje u bacanju papirnatih aviona.

– Iako su posljednji dani nastave pa su stalno neki kontrolni, članovi našeg zbora su uspjeli danas ipak biti dio ovog programa. Oni su mali glazbeni entuzijasti – kazala nam je Ana Juranović, profesorica glazbene kulture OŠ Mejaši.
Kod crkvice Sv. Nikole učenice OŠ Gripe u splitskim narodnim nošnjama govorit će posjetiteljima o povijesti te crkvice, a sama crkvica biti će otvorena.

Komentiraj