uvijek na mreži

DUCASSE ACADEMY: Francuski tea-time & moderni deserti uz pariški Ecole Ducasse

U tijeku su prijave i na treći master class pariške Ducasse Ecole koji polaznicima “Hands on” iskustvo, uz predavanje senior voditelja edukacija/chefova restorana Alaina Ducassea na engleskom jeziku.  Ovaj program jednog od najvećih kuhara današnjice, namijenjen je onima koji žele dostići najvišu razinu znanja i vještina bilo da se radio o profesionalcima s dugogodišnjim iskustvom ili kulinarskim entuzijastima koji tek započinju svoju “slatku” karijeru i  žele se  educirati u pripremi, izradi i dovršavanju jela i slastica po Haute Cuisine standardu. Master Class preporučujemo za unaprijeđenije i usavršavanje tehnika u kulinarskoj umjetnosti za profesionalce u turizmu, onima koji teže pripremi hrane za goste koji traže aktualne svjetske trendove kakve stvara i sam Ducasse u svoja 34 restorana diljem svijeta.


Master Class je podijeljen na dva modula:

1. Francuski Tea-Time – vodič kroz slatki francuski poslijepodnevni predah nastao na 300-godišnjoj tradiciji

2. Moderni tartovi i deserti a la Ducasse

SADRŽAJ:

1. Modul: Francuski tea-time / Moderni tartovi i deserti

ZA ELEGANTNO I UKUSNO POSLIJEPODNE

Iako su Britanci prihvatili popodnevni čaj do te mjere da je postao kulturna institucija, Francuska

kao višestoljetni lider Haute Cusine, ima i povlašteno mjesto u kreiranja ponude čajnog stola, posebice u pariškim lokalima gdje na ovaj užitak hrle gosti cijelog svijeta. Čin ispijanja čaja u Francuskoj datira iz 17. stoljeća i dugo je bio povezan samo sa zabavom aristokracije. Bilo da tražite popodnevni čaj koji se poslužuje na luksuznom poslužavniku u kakvom vrhunskom hotelu ili šalicu na ležernijem mjestu, zasigurno ćete pronaći nešto što vam odgovara na ovoj edukaciji i treningu.

– kreirajte cjelokupnu ponudu modernog asortimana Tea-timea

– razradite moderne male torte, petit-fourse, tartove i kolači s voćnim ili

čokoladnim dekoracijama

– usavršite slastičarske tehnike s ciljem kreiranja ukusnih i primamljivih deserata kod kuće.

2. Modul: Moderni tartovi i deserti

TRADICIONALNE I MODERNE KREACIJE U SLUŽBI POSLOVNOG USPJEHA

– usvojite temelje Haute Level slastičarstva i primjena novih tehnika rada

– primjena novih tehnika dekoriranja i trendove u dizajniranju kolača

– najukusniji suvremeni recepte za deserte i tartove kojima ćete unaprijediti svoju ponudu i poslovanje

Cijena po Master Classu u trajanju od 32 sata iznosi 15.000 kn, a članovi ŠKMER-a ostvaruju članski popust.

Polaznici po završetku dobijaju ECOLE DUCASSE Diplome za sudjelovanje za polaznike edukaciji, te Master Class recepte na engleskom jeziku

Prijave na: https://www.skmer.hr/mca-by-ducasse-academy-application/

Komentiraj