uvijek na mreži

Dugopoljac u Aziji, od Japana i Singapura do Tajlanda

 
Korak po korak, uvijek naprijed, to je nogometni put 28-godišnjeg Dugopoljca Stipe Plazibata, koji je svoju karijeru izgradio u Aziji. Momak, koji je prošao Hajdukovu školu u generaciji Ivana Perišića, prošle je sezone oduševio u dresu Home Uniteda iz Singapura.
– Na kraju smo bili treći, mogli smo i bolje, a ja sam odigrao nikad bolju sezonu. Postigao sam 37 golova u službenim utakmicama, imao 14 asistencija, moj klub bio je u zonskom finalu AEF cupa, azijskoj inačici Europske lige – priča nam Plazibat.
Nagrada za odlične igre, poziciju drugog strijelca lige, stigla je krajem sezone. Plazibat se seli u Tajland, potpisao je za Bangkok Glass, jedan od najboljih klubova lige.
– To vam je kao da iz Hrvatske lige odete u Bundesligu. Idem u jaču ligu, bolji klub, igranje na Tajlandu bit će veliki iskorak, ali i izazov za mene – kaže Plazibat.
U Hrvatskoj je igrao za Solin, Šibenik i Dugopolje, pa imao ugodnu sezonu u makedonskom Rabotničkom da bi potom krenuo prema Aziji. Japan je bio prva stepenica u Plazibatovom usponu, igrao je za Gifu i V-Varen Nagasaki.
– Iskustva iz Japana su pozitivna, kada sam otišao tamo nisam znao što me čeka. Morao sam razmišljanja promijeniti za 360 stupnjeva, sve je maksimalno uređeno i premda nikada u karijeri nisam imao problema s disciplinom, morao sam kontrolirati južnjački temperament. U Singapuru je, pak, bilo drugačije, to je najbolji, ali i najskuplji grad na svijetu. Jedini problem je vrijeme s dosta vlage, teško je trenirati, ali život je ugodan. Sama liga nije u rangu s Hrvatskom lige, ali nije ni puno slabija. Ne bi svaki naš igrač mogao tamo igrati. Kod nas vole podcjenjivati tu ligu u Singapuru, ali najlakše je pričati – kazao je Plazibat.
Azija je njegov nogometni put, prema Tajlandu leti 2. siječnja.
– Bit će to pravi izazov, jedva čekam. Što se mene osobno tiče moja karijere vezana je za Aziju, za Europu je kasno. Cilj mi je odigrati dobro na Tajlandu i krenuti prema japanskoj, kineskoj ili australskoj ligi – zaključio je Dugopoljac u Aziji Stipe Plazibat.
Komentiraj

Comments are closed.