uvijek na mreži

Eat in Split – gastro vodič i suvenir!

Ovogodišnji gastro-vodič Eat in Split bogatiji je od prošlogodišnjeg

Prvi splitski gastro vodič, Eat in Split kojeg je prošle godine osmislila i realizirala splitska tvrtka Tiratura, i ove je sezone ugledao svjetlo dana.
– Ovogodišnji gastro – vodič bogatiji je nego prošlogodišnji – kazuje nam Silvana Skopljanac, autorica vodiča koji na svojih 148 stranica nudi detaljne informacije o gastro ponudi grada pod Marjanom, uz obilje fotografija.


– Fotografije ionako govore više od riječi a osim prikaza objekta kojeg predstavljaju, posebno smo inzistirali na kvalitetnim fotografijama hrane kako bi gostima olakšali izbor a i otvorili apetit! Uglavnom smo i uspjeli! Tekstove koje smo dobili od samih ugostitelja trudili smo se prilgoditi ujednačnom, ležernom jezičnom stilu.
Distribucija gastro vodiča ”Eat in Split” svakako je osim Turističke zajednice grada Splita koja je i financijski poduprla vodič, orjentirana na smještajne objekte i chartere. Prije svega se to odnosi na objekte koji u svom sastavu imaju recepcije gdje gosti osim raznih drugih ponuda mogu besplatno dobiti i ovaj vodič koji će im otkriti gastronomske čari Splita.


– Znali su mi reći dok sam stvarala priču o vodiču kako je najbolji izvor informacija ipak onaj na internetu, no ja uvijek polazim od sebe. Nije mi drago uvijek prčkati po mobitelu, tražiti gdje imam wi-fi. Zamislite kad ste negdje u inozemstvu, u nekom hotelu, legnete na krevet i listate neku ovako lijepo napravljenu brošuru pa birate gdje ćete sutra na ručak – ispričala nam je autorica. Vjerujem da pored interneta i tiskani medij ima svoje vrlo važno mjesto jer osim što je praktičan i kvalitetan izvor informacija, ovaj je vodič i lijepi suvenir.
U stvaranju vodiča najvažniji partneri su ipak sami ugostitelji bez kojih se ne bi mogla realizirati ovako raskošna i financijski zahtjevna publikacija, a osim Splita, gastro vodič je dobila i Podstrana.


– Turistička zajednica Splita odmah je prepoznala ideju, a pogotovo je prošle godine bile teško. Bez njihove preporuke teško da bi se toliki broj ugostitelja odlučio sudjelovati u projektu „na neviđeno“. Zato je ove godine bilo puno lakše. Nakon zaista odličnih rezultata i pohvala prvom broju vodiča Eat in Split, priču sam htjela proširiti i korak dalje.. a zakoračili smo u Podstranu! U Turističkoj zajednici Podstrane posebno su bili zadovoljni mogućnošću da svojim ugostiteljima omoguće kvalitetnu promociju pa smo tako u zajedničkoj produkciji izdali i gastro-vodič Eat in Podstrana – kazala nam je Silvana.


Na kraju smo doznali kako je zajedno s vodičem i napravljena web stranica sa interaktivnom mapom gdje gosti, ako baš više vole internet mogu i ”odsurfati” do ciljanog mjesta prije nego ga i fizički posjete.

Komentiraj