uvijek na mreži

Erceg: Gol i pobjeda, ovo je trenutak o kojem sanjaš

U nizu zbivanja oko velikog derbija i slavlja Hajduka ipak je najdojmljiviji bio gol Marka Futacsa za 2:0, koji je označio početak “bijele” fešte u Zagrebu. Sav kolorit, onaj s navijačkim prepucavanjem, velikom podrškom Hajduku, pa odlična prosvjedna gesta Torcide, koja je stvorila veliku kolonu na Lučkom plaćajući u lipama svoje putovanje, izlazak Hajdukovih igrača u majicama s natpisom “respect”, stao je u taj drugi gol kojim je Hajduk prekinuo dugogodišnji post osvajanja bodova u Maksimiru. Posljednji put Hajduk je slavio u Zagrebu u rujnu 2008. godine, i tada je bilo 2:0. Velika pobjeda dala je oduška svima, kojima srce kuca za “bijele”, a Joan Carrillo, zajedno s vodstvom kluba, dobio je potvrdu da je na pravom putu.
– Ovo je pobjeda, koja donosi tri boda, ali sretan sam zbog momčadi i navijača koji su sve dali na tribini za ovu pobjedu. Ova utakmica u Zagrebu pokazala nam je da najbolje od ove momčadi tek dolazi – kazao je sretni Carrillo.
Imao je Hajduk niz svojih junaka, od Dantea Stipice na vratima, koji je obranama u očaj dovodio Dinamove napadače, preko Ante Ercega, strijelca vodećeg gola, pa do Futacsa.
– Bila je ovo naša vrhunska utakmica, bili smo motivirani, posebno nakon svega što se događalo oko Soudanija. Pokazali smo pravo hajdučko lice – kazao je Erceg.
Pobjedom je Hajduk otvorio put Rijeci prema naslovu prvaka.
– Ne zanimaju nas ni Dinamo ni Rijeka, nas zanima samo Hajduk – jasno će Erceg, koji će se uvijek sjećati gola.
– Ovo je trenutak o kojem sanjaš, gol i pobjeda na Maksimiru – zaključio je jedan od Hajdukovih junaka.
Društvene mreže su doslovno eksplodirale, Hajdukovi navijači uživaju u velikom trenutku, prenijet ćemo samo neke detalje. “Osvanuo je Soudani dan”, “kme, kme, respect”, “pobjeda u Maksimiru protiv mafijaškog legla nakon 9 godina”, “Hajduk se ruga”, “Dinamo je izgubio, HNS bi trebao ponišiti derbi”…

Komentiraj