uvijek na mreži

Erceg: Ne zanimaju nas Dinamo i Rijeka, već bodovi

 

Nekako je najveći adut Hajduka pred jadranski derbi na Rujevici. O Anti Ercegu je riječ, koji je u posljednje četiri utakmice “bijelih” četiri puta bio strijelac. Taj se specijalizirao za jedan po utakmici, ove sezone nije nikome zabio dva ili više golova, u 30 nastupa postigao je 13 golova, i to je ono što treneri najviše vole. Što će im napadač, koji zabija dva, tri gola po utakmici kada je sve rješeno. Inače, Hajduk je u nizu od pet pobjeda zaredom.
– Atmosfera u svlačionici nije nikad bila bolja, svi smo puni samopouzdanja, veseli, poželio bih da ovo traje što dulje – kaže Erceg.
Cijeli Hajduk nekako se doima opuštenim pred Rijeku, nema presinga, a osmijeh se nastanio na Poljudu.
– Idemo kao i svaku utakmicu, a to znači pokušati pobjediti. Rijeka je prva na tablici, ima dobre igrače, dobro su posloženi, ali mi smo u jako dobroj formi. Idemo se nadigravati, smatram da možemo napraviti velike stvari – rekao je Erceg.
Hajduk je trenutno treći, ali ima ključnu ulogu u tome tko će biti prvak. Pobijedi li Hajduk na Rujevici napravit će veliku uslugu Dinamu.
– Igramo samo za sebe, ne zanimaju nas ni Rijeka, ni Dinamo. Mi idemo po tri boda – jasno je poručio Erceg.
Da se ne zaboravi, Hajduk se nema čime podičiti kada se pogledaju posljednje godine i gostovanja u Rijeci. Posljednji put je pobijedio u ožujku 2012. godine.
– Tradicije su tu da se ruše, tako je bilo i s Dinamom, pa smo srušili. Nadam se da ćemo već sada srušiti i ovu tradiciju. Mi nemamo pristiska, Rijeci je puno veći, rekao bih golem, posebno nakon poraza protiv Lokomotive. Bit ćemo opušteni, dat ćemo sve od sebe i tada rezultat neće izostati – kaže Erceg.
Njegova serija golova gura ga i prema vrhu liste strijelaca. Andrijašević i Soudani vodeći su s po 14 golova, Erceg je došao do 11 pogodaka. Može li do titule prvog strijelca lige u ove posljednje četiri utakmice?
– Više bih volio da pobijedimo, makar autogolom i donesemo tri boda u Split nego da ja zabijem – zaključio je Erceg.
foto: Ivica Čavka
Komentiraj