uvijek na mreži

Europski prvak stiže u Hvar

Na  41. Međunarodnoj Novogodišnjoj Regati jedriti će i aktualni prvak Europe u klasi Optimist Stefan Yuill.

Organizator regate je Jedriličarski Klub ZVIR iz Hvara. Otvaranje  je 28.12. a zatvaranje je 31.12. na hvarskom trgu uz bogati program i muziku. Pored jedriličara dolaze i brojni roditelji tako da će u Hvaru biti oko 500 gostiju.
 
 
Regata je za klase Laser, Laser radial, Laser 4,4 završnica Eurocupa za 2017 g. i pored pokala za ovu regatu dijeliti će se i odličja- pokali ukupne serije od 10 regata koji su se održale u 2017 g. i to u Sloveniji, Švicarskoj, Francuskoj, Litvi, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Mađarskoj i ovdje u Hvaru kao zadnjoj u seriji.
O važnosti regate govori i podatak da dolazi predsjednik EurILCA gosp. Jean Luc Michon koji će i uručiti pokale.
 
Jedri se 4 dana i dnevno se može jedriti 2 plova. Međunarodni suci delegirani su iz Hrvatske, Njemačke, Francuske, Švicarske, Slovenije, i Austrije. Regatni odbor tj. suci za more su iz Hrvatske i jedan iz Srbije.
Laser regata je kriterijska za Hrvatske jedriličare.
 
Pored ove regate jedri i kriterijska regata-izvorna za drugi dio kriterijske regate za klasu Optimist.
Od ove godine Hrvatska je podijeljena na dvije grupe Sjever od Zadra ne računajući Zadar  i sve sjeverno računajući Zagreb i jug od Zadra pa do Dubrovnika. Jedri se 3 dana + Memorijal Zdenko Roić na staru godinu u 12:00 sati. Start je iz hvarskog porta. U Optimistima sudjeluju 83 posade iz 9 zemalja a u Laserima 103 Laseraša iz 12 zemalja. Dolaze svi najbolji kojima je u igri prvo, drugo ili treće mjesto.
 
foto: Zoran Jakšić Mrva
 
Komentiraj