uvijek na mreži

FJERA SV. PROŠPERA: Gastro izložba “Dobar kus” donosi u Arsenal najbolja jela grada Hvara

Gastro izložba “Dobar kus” donosi u Arsenal najbolja jela 17 restorana grada Hvara koja će ocjenjivati ŠKMER-ovi chefovi


Udruženje obrtnika – Sekcija ugostitelja grada Hvara u petak (10. svibnja) će po 15. put povodom blagdana sv. Prošpera upriličiti gastro izložbu ‘Dobar kus’ u zgradi povijesnog Arsenala. Bit će to ponovo prigoda da hvarski ugostitelji iznesu najbolja jela iz svojih kuhinja koja će ocjenjivati stručni žiri Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). Riječ je o događanju koje se odvija u sklopu tradicionalne fjere kojom stanovnici grada Hvara slave svog suzaštinika sveca Prošpera, a njegov štovanje datira još od 1674. godine. Za “Dobar kus” jela će prepiremati ekipe čak 17 restorana: Kod kapetana, Dva ribara, Mizzarola. Apetit, Black Paper, Bacchus, Grande Luna, Palača Paladini, Giaxa, Paradies Garden, Alviž, Štajun, Mediterraneo, Odoc , Bonaca, Đorđota Vartal i Dalmatino. Ocjenjivati će ih međunarodni kulinarski suci i chefovi Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a, Marija Lulić, dopredsjednica udruge i dugogodišnja šefica kuhinje splitskog hotela Park, te Nikša Ivičević, jedan od osnivača udruge i vlasnik poznate konobe Bukara u Drveniku.

“Dali smo mogućnost lokalima koji se natječu da sami odluče što će skuhati, a u svakoj teći koju donesu mora biti najmanje 20 porcija onoga što smatraju da je najbolje iz njihove kuhinje. Program počinje u petak u 20 sati, a za zabavu je zadužen Trio gušt . “Dobar kus” već 15 godina radi n promociji domaće kuhinje i proizvoda te povezivanju naših ugostitelja i vinara, posebice hvarskih, te je prilika da se podružimo, a i odmjere snage na početku sezone u jednom pozitivnom ozračju kad slavimo suzaštitnika našeg grada sv. Prošpera” – poručio je Pero Hure, poznati hvarski chef i ugostitelj, jedan od utemeljitelja ove manifestacije.

Komentiraj