uvijek na mreži

Futacs je s dva gola opet sustigao Tomislava Ercega

Pobjedom je Hajduk zaključio sezonu, pred momčadi Joana Carrilla pao je Slaven Belupo. Na kraju je, u utakmici, koja nije imala nikakav rezultatski imperativ bilo 2:1 za “bijele”. Ali, glavna i jedina priča iz Koprivnice je Marko Futacs, korpulentni mađarski centarfor, koji je postigao oba pogotka za Hajduk. S ta dva gola Futacs je, s utakmicom više, pobjegao Franku Andrijaševiću i Arminu Hodžiću na 18 postignutih golova, dok najbolji strijelci Rijeke i Dinama na kontu imaju po 15 golova. Teško je vjerovati da će netko od njih u međusobnom dvoboju postići tri gola i dostići mađarskog internacionalca. A Futacs je golovima u Koprivnici dostigao neke klupske rekorde. Bude li prvi strijelac lige dostići će Ardiana Koznikua iz 1992. godine, koji je bio najbolji strijelac HNL-a. Od tada nijednom Hajdukovom igraču to nije uspjelo… Usto, Futacs je s 18 golova postao sustigao Tomislava Ercega na listi igrača Hajduka, koji su postigli najviše golova u sezoni. Erceg je 18 golova postigao u sezoni 1993/94, iza njega su sa 17 golova na toj “bijeloj” ljestvici bili Nikola Kalinić i Senijad Ibričić, ali i njih je u Koprivnici Futacs sustigao i prestigao.
– Baš se radujem što me Futacs stigao, više mi je dosadilo to spominjanje mojih vremena – kaže nam Tomislav Erceg kojeg je Futacs u dvoboju protiv Istre, kada je postigao četiri gola, sustigao i na listi igrača s najviše postignutih golova na jednoj utakmici.
Oko Mađara se vode rasprave je li najbolji stranac, koji je zaigrao za Hajduk otkako je Hrvatske lige. Svojim igrama pokazao je da je to nedvojbeno, a stariji kroničari će kazati da je i najbolji stranac u Hajdukovoj povijesti.
– Odličan je Futacs, igrač kakav treba Hajduku, on je kvaliteta za velike dosege – zaključio je Erceg.

foto: hajduk.hr 

 

Komentiraj