uvijek na mreži

Glumica Ecija Ojdanić osvojila zlato u utrci na deset kilometara

Na četvrtom Falkensteiner Punta Skala triatlon u Petrčanima kraj Zadra trčalo više od 650 sportaša i amatera

Glumica Ecija Ojdanić osvojila je zlato u utrci na deset kilometara, a novi državni prvaci u srednje dugom triatlonu su Sonja Škevin s vremenom od 4:31:33 i Andrej Vištica s odličnih 3:59:31.

Već tradicionalni, najveći do sada,četvrti Falkensteiner Punta Skala triatlon koji se održava u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TZ Zadarske županije i TZ Grada Nina, postao je važno mjesto na sportskoj karti Hrvatske.

„Ovo mi je prva pobjeda u sportskom natjecanju u životu! Uvjeti su bili teški zbog velike vrućine, ali osjećam se odlično i ponosno, iako još nisam svjesna da sam osvojila prvo mjesto. Potpora obitelji mnogo mi znači kao i primjer koji sam dala svojoj djeci. Velika mi je želja iduće godine natjecati se u štafeti i već razmišljam o okupljanju svog tima i osvajanju 21 kilometra“, kazala je Ecija Ojdanić.

Hrvatska IRONWOMAN Đurđica Orepić sa svojim klubom TK Pula u štafeti je vozila bicikl 90 kilometara, a osvojili su deveto mjesto. Današnjom utrkom pripremala se za Half IRONMAN Luxemburg na kojemu će se natjecati za dva tjedna.

„Staza nije lagana, brdovita je i puno je uspona, ali je jednostavno predivna. Ipak je ovo triatlon i mora biti teško. Organizacija je, kao i uvijek, besprijekorna i zaista sam uživala u svakom trenutku“, rekla je Đurđica.

U štafeti se natjecao i Mario Valentić otplivavši dionicu dugu 1900 metara. U njegovom timu bile su i TV voditeljica Ana Radišić i juniorska reprezentativka Hrvatske u biciklizmu Josipa Šintić.

„Sportom se gradi pozitivan imidž, pa ponosno gledamo u budućnost, prema petom triatlonu za koji već imamo definiran i datum. Obljetnicu ćemo obilježiti, simbolično, 5.5. iduće godine,“ istaknuo je Georg Unterkircher, generalni menadžer Punta Skale.

Fotografije: Dragan Lonić, Filip Brala, Toni Filipović

Komentiraj