uvijek na mreži

Grand Cup 2108: Osijek najuspješniji, Hajduk ostao bez prvog mjesta

Bile su to scene za pamćenje, na jednom mjestu posložene po četiri najbolje ekipa u svakoj od pet generacija što su sudjelovale na Grand Cupu 2018, pune tribine, navijanje. Sama dodjela medalja posljednjeg dana Grand Cupa bila je baš impresivna, najbolje su nagrađivali Stipe Pletikosa, Igor Tudor, Luka i Jurica Vučko, Andrija Vuković, Tomislav Buljan i Zdravko Voloder. Osijek je na kraju bio jedini klub s dva prva mjesta, u kategoriji igrača rođenih 2007. godine u finalu je svladao Zadar s 2:1 (u četvrtfinalu Osijek je izbacio Hajduk na penale), a u finalu igrača rođenih 2009. godine Osijek je svladao Hajduk. Trofeje su još osvojili Split, Solin i Dinamo, Hajduk je ostao na dva druga mjesta.
– Na kraju rezultati i titule nisu toliko ni bitne. Važno je da smo na jednom mjestu vidjeli brojnu djecu, da su svi uživali, da smo se još jednom uvjerili da za hrvatski nogomet nema straha, jer imamo niz talenata. Hvala svima što su sudjelovali na Grand Cupu, vjerujem da ćemo sljedeće godine biti još brojniji, da će ovo postati tradicionalan turnir na kojem ćemo svi uživati – kazao je na kraju Luka Vučko iz NK Uniona, koji je zajedno s NK Primorcem organizirao Grand Cup 2018.
Sudjelovalo je 1120 igrača u 70 momčadi, u pet kategorija, a prema slobodnoj procjeni na četiri dana turnira, na terenima u Stobreču i na TTTS-u, bilo je preko pet tisuća gledatelja.
Konačni poredak i najbolji pojedinci, igrači rođeni 2011. godine: 1. Dinamo, 2. Hajduk, 3. Union, 4. Adriatic. Najbolji vratar Luka Vukušić (Union), najbolji strijelac Ali Kaan (Dinamo), najbolji igrač Ivan Anikijev (Dinamo).
Igrači rođeni 2010. godine: 1. Solin, 2. Union, 3. Brda, 4. Jadran KS. Najbolji vratar Marino Rašić (Union), najbolji strijelac Marko Renić (Brda), najbolji igrač Mateo Ćurković (Solin).
Igrači rođeni 2009. godine: 1. Osijek, 2. Hajduk, 3. Solin, 4. Union. Najbolji vratar Roko Burger (Hajduk), najbolji strijelac Marko Paštar (Union), najbolji igrač Karlo Janjić (Osijek).
Igrači rođeni 2008. godine: 1. Split, 2. Solin, 3. Adriatic, 4. Union. Najbolji vratar Stipe Puljić (Split), najbolji strijelac Josip Pivac (Solin), najbolji igrač Juraj Balić (Split).
Igrači rođeni 2007. godine: 1. Osijek, 2. Zadar, 3. Union, 4. Primorac. Najbolji vratar Hrvoje Jukopila (Osijek), najbolji strijelac Marko Budimir (Union), najbolji igrač Ivan Barić (Osijek).

Komentiraj