uvijek na mreži

GRAND GOURMET 2021: Natjecanja konobara, barmena, barista i restorana uz brojne edukacije po drugi put u Splitu

6. – 10. prosinca 2021., Radisson Blu Resort & Spa, Split

Međunarodno natjecanje i festival s brojnim edukacijama za unaprjeđenje ugostiteljskih zanimanja, i ovog prosinca u Splitu održat će se uz potporu Turističke zajednice Grada Splita, a posebni kuharski treninzi i radionice Grand Gourmeta odvijat će se kao dio projekta Kompetencije za izvrsnost u ugostiteljstvu Ministarstva turizma i sporta.

Grand Gourmet je manifestacija koju su Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija 2015. godine pokrenuli u suradnji s Hrvatskom udrugom barmena u Makarskoj, a posljednje dvije godine domaćin ovom festivalu je grad Split. Prilika je to da se konobari, baristi,barmeni, turističko ugostiteljske škole i najbolji timovi hotela i restorana okušaju u nizu natjecateljskih vještina te zasluže medalje i osvoje nagradne fondove po pojedinim kategorijama.

Svakog dana festivala, uporedo s natjecanjima u splitskom Radisson Blu hotelu, održavat će se master classovi, predavanja, edukacije i treninzi s domaćim i inozemnim stručnjacima iz HoReCa sektora te vodećim chefovima i predavačima ugostiteljskih zanimanja iz svijeta. Namijenjeni su kuharima, konobarima, barmenima, baristima, sommelierima, f&b voditeljima i strukovnim nastavnicima, a poseban naglasak je na edukacijama i natjecanjima za učenike srednjih škola čime se promoviraju ugostiteljska zanimanja.

– Individualna natjecanja profesionalaca omogućavaju prezentacije osobnosti, vještina i kvalitete konobara i barmena, a nastupi dvočlanih timova, kuhara i konobara, u pripremi i posluživanju jela za četiri osobe, izravna su prezentacija konoba, restorana i hotela u kojima rade. Glavni cilj projekta je promocija, edukacija i usavršavanje ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina te unaprjeđivanje struke te približavanje struke budućim naraštajima i uvođenje noviteta – najavila je Alma Harašić Bremec, organizatorica Grand Gourmeta.

Dodajmo, na festivalu bit će predstavljeni i segmenti Mediterranean Culinary Artsa, ŠKMER-ovog vodećeg programa za profesionalce.

Komentiraj