uvijek na mreži

GUŠTI IZ TEĆE: Torta od jagoda i mascarponea

Donosimo vam recept za tortu od jagoda i mascarpone sira. 

Sastojci:

  • Tijesto:
  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 100 g tostiranih mljevenih lješnjaka
  • 2-3 žlice kakaa
  • 100 g čokolade
  • Krema:
  • 225 g vrhnja
  • 500 g mascarponea
  • 75 g smeđeg šećera
  • 100 g naribane bijele čokolade
  • 1 šećer s burbon vanilijom
  • korica od limuna i sok od pola limuna
  • 500 g jagoda
  • Za ukrašavanje:
  • jagode i čokolada

PRIPREMA:

1. korak 
Namastite kalup za tortu promjera 24 cm i lagano ga pobrašnite. Istresite višak brašna. Dobro izmiksajte šećer i maslac, dodajući jedan po jedan žumanjak.

2. korak 
Miksajte sve dok se šećer više ne osjeća. Rastopite čokoladu i ostavite je da se malo ohladi. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg.

3. korak 
U smjesu od žumanjaka ručno dodajte lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu te na kraju snijeg (nježno, tako da ne splasne, miješajte samo u jednom smjeru).

4. korak 
Pecite na 180°C 40 minuta, pustite da se ohladi i potom izrežite tijesto na dva sloja. Za kremu istucite vrhnje u čvrst šlag pa mu lagano ručno primiješajte mascarpone, jagode isječene na kockice i sve ostale sastojke.

5. korak 
Kad se tijesto ohladilo, složite tortu. Na prvi dio tijesta namažite pola kreme, zatim prekrijte drugim dijelom tijesta i premažite ostatkom kreme. Ukrasite jagodama.

Komentiraj