uvijek na mreži

HGS zapisuje serijske brojeve sumnjivih listića, HDZ uočio one kojima je oštećen Opara

-Na svim biračkim mjestima su bili promatrači stranaka, nitko tada nije zapisao nijednu primjedbu i svi su potpisali zapisnike – kazao nam je Tomislav Prljević iz HDZ-a i nastavio:
– To je prvo što naglašavam. Sada nakon prebrojanih 30 posto nevazećih listića, po svakom biračkom mjestu smo uočili po jedan do dva listića koji prema nama nisu nevažeći jer je na njima jasno iskazana volja birača. No, prema našem mišljenju, a mi ne znamo kako će se prema tome odrediti povjerenstvo, prema dosadašnjoj dinamici oštećeniji je Andro Krstulović Opara. No, to ne znači da su birački odbori loše radili nego je riječ o stavu koju su zauzeli kakve će listiće proglasiti nevažećima. Na pitanje što misli o najavama Željka Keruma o zahtjevu za grafološkim vještačenjem Prljević je kazao:
Ako će gospodin Kerum to platiti, mi nemamo ništa protiv.
Davor Grčić se našalio kazavši kako je znatan broj glasova dobio Spužva Bob, čak više nego Ivo Baldasar. Kazao je kako su do sada oni već zapisali serijske brojeve oko 300 listića koji im se čine spornima.
– To bi do kraja značilo, ako se ovako nastavi da ćemo imati preko tisuću spornih. Što će DIP odlučiti i hoćemo li ih slati na vještačenje, odlučit će Željko Kerum. Svakako imamo indicije kako su na nekim listićima na kojima je bio zaokružen naš kandidat, da su se nepoznati počinioci poslužili nekim načinom kako bi poništili taj listić. Previše je listića na kojima su zaokružena oba kandidata – zaključio je Grčić.

Komentiraj