Donosimo nekoliko savjeta za pripremu jaja
Iako se čini vrlo jednostavno jelo, mnogi pogrešno pripremaju kuhana jaja. Poznati šefovi napominju kako se treba držati preporučenog vremena za pripremu. Ukoliko želite meko kuhano jaje – dovoljne su tri minute (žumance će biti gotovo u tekućem stanju), četiri minute potrebne su za žumance s nešto čvršćim, ali još mekim središtem, a sedam minuta trebate kuhati jaje ukoliko želite vrlo tvrdo kuhano jaje. Ovo su pravila za srednje velika jaja, a ukoliko se radi o velikim jajima, dodajte vremenu kuhanja još minutu ili dvije ako se radi o onima posebno velikim.
Ako pečete jaja, ne zaboravite da se kajgana ili omlet vrlo se lako prepeku i postanu suha. Kako se to ne bi dogodilo, morate ih izvaditi mrvicu prije nego mislite da su gotova kako se ne bi prepekla zbog vreline tave.
Kad je riječ o guljenju kore s kuhanog jaja, zvuči pomalo čudno, ali jako svježa jaja teža su za guljenje ako su tvrdo kuhana. Ako se mučite, sigurni ste da su svježa.