uvijek na mreži

Kad se skladatelj i pjevač ”razvedu” i sudovi imaju posla!

Rajko Dujmić, proslavljeni skladatelj koji se prije nekoliko godina rastao od svojih Novih Fosila, potužio se danas na svom Facebook profilu kako je njegova bivša ekipa unatoč odluci suda koji je izrekao privremenu mjeru zabrane korištenja imena “Novi fosili” izradila plakat za nadolazeći nastup. Iako su na plakatu navedena imena nekadašnjih članova legendarne grupe, i ime Novi Fosili je prisutno i naravno, istaknuto najvećim fontom.


Slične probleme uskoro očekuju i Indiru Vladić jer ako je vjerovati najavama, autor skladbi grupe Colonia Boris Đurđević neće dopustiti njihovo izvođenje budući da grupa Colonia sa novom pjevačicom nastavlja rad. Indira će vjerojatno nakon 21 godine ostati bez prava izvođenja pjesama koje su proslavile grupu.
Upitali smo za komentar skladatelja Nenada Ninčevića. Ninčević je sjetimo se, napustio Tutti Frutti, ali je bend i bez njega pa i u vremenima kad nisu bili u naročito dobrim odnosima, izvodio pjesme koje su ih proslavile. Nadalje, kad je Marsell Benzon nasljedio Ivu Amulića koji je nastavio svoj glazbeni rad i Amulić je na koncertima izvodio pjesme Tuitti Fruttija jednako kao i bend koji je s novim pjevačem nastavio nastupati. Ninčević o novonastaloj situaciji kaže:
– Mislim da neće to baš lako ići. Nije ni fer.
Mislite li da bi pjevači trebali nastaviti izvoditi pjesme kojima su dali život?
– Naravno!

 

Foto: Facebook

Komentiraj