Karapandžina fritaja s povrćem
Stiže proljeće, mnogi će pripaziti što jedu pa vam donosimo starinski recept poznatog kuhara Steve Karapandže. Za one mlađe, Karapandža je kuhao u prvoj televizijskoj emisiji na ovim prostorima “Male tajne velikih majstora kuhinje” koju je sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća vodio legendarni Oliver Mlakar. Evo recepta:
SASTOJCI:
- 8 jaja
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 150 grama graška
- 1 vezica peršina
- 400 grama tikvica
- 75 grama slanine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- sol, papar iz mlinčića
PRIPREMA:
Umutite jaja s vrhnjem, pa umiješajte kuhani grašak i sitno nasjeckani peršin. Posolite i malo popaprite. U tavi ugrijte 1 žlicu maslinovog ulja i staklasto propirjajte nasjeckani luk, dodajte narezane tikvice, posolite i kratko pirjajte. Nakon nekoliko minuta dodajte kockice slanine i zajedno još kratko pirjajte. Povrće ohladite, pa umiješajte u smjesu jaja i graška. U tavi ugrijte preostalo maslinovo ulje, ulijte smjesu jaja i povrća, pa na laganoj vatri pecite 20-tak minuta, dok fritaja ne postane čvrsta.
Izvor: Kreativna kuhinja Stefana Karapandže