uvijek na mreži

Karapandžina fritaja s povrćem

Stiže proljeće, mnogi će pripaziti što jedu pa vam donosimo starinski recept poznatog kuhara Steve Karapandže. Za one mlađe, Karapandža je kuhao u prvoj televizijskoj emisiji na ovim prostorima “Male tajne velikih majstora kuhinje” koju je sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća vodio legendarni Oliver Mlakar. Evo recepta:

SASTOJCI:

  • 8 jaja
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 150 grama graška
  • 1 vezica peršina
  • 400 grama tikvica
  • 75 grama slanine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • sol, papar iz mlinčića

PRIPREMA:

Umutite jaja s vrhnjem, pa umiješajte kuhani grašak i sitno nasjeckani peršin. Posolite i malo popaprite. U tavi ugrijte 1 žlicu maslinovog ulja i staklasto propirjajte nasjeckani luk, dodajte narezane tikvice, posolite i kratko pirjajte. Nakon nekoliko minuta dodajte kockice slanine i zajedno još kratko pirjajte. Povrće ohladite, pa umiješajte u smjesu jaja i graška. U tavi ugrijte preostalo maslinovo ulje, ulijte smjesu jaja i povrća, pa na laganoj vatri pecite 20-tak minuta, dok fritaja ne postane čvrsta.

Izvor: Kreativna kuhinja Stefana Karapandže

Komentiraj