uvijek na mreži

Karlo Bartolec: Hajdukova šansa su bokovi, Brondby lijevog beka traži već godinama

U Poljudu pokušavaju što prije zaboraviti Zaprešić, dva lica “bijelih” i izgubljena dva boda nakon sigurnog vodstva od 2:0 protiv Intera nisu dobro sjela Hajduku, ali valja se okrenuti Brondbyu. Rival u 3. pretkolu Europske lige poražen je u danskom derbiju protiv Nordsjaellanda s 3:2, a jedan od ključnih igrača bio je Hrvat. O Karlu Bartolecu, nekadašnjem desnom bočnom Lokomotive i mladom reprezentativcu Hrvatske, je riječ. Bartolec je u Dansku otišao još prošle godine, odlično se snašao u Nordsjaellandu, a ove sezone u dvije utakmice ima gol i asistenciju. S tim da je u derbiju protiv Brondbya, pri rezultatu 1:1 ispromiješao cijelu obranu Hajdukovog protivnika i odlično asistirao Donyohu. Karlo nam je iz prve ruke dao svoja razmišljanja o tome što čeka Hajduka u četvrtak.
– Brondby na svom terenu u prvih 25 minuta igra visoki presing i drži jaki ritam igre. Formacijski, igraju 4-1-3-2, s rombom u sredini. Igraju okomito na protivnička vrata, čim oduzmu loptu jurišaju – kaže nam 22-godišnji Bartolec.
Vidjelo se to u dvoboju protiv Nordsjaellanda, dvije brze akcije Brondbya, sve iz prve, rezultirale su s dva pogotka. Po Bartolecu dvojbi nema, najbolji igrač Brondbya je “desetka” Hany Mukhtar kojeg su Danci otkupili od Benfice za milijun i pol eura.
– On je njihov najbolji igrač, sve polazi od njega – rekao je Bartolec, s tim da se nama svidio i Vigen, veznjak, koji nosi broj 21.
Bartolec nam je pričao o tome gdje Hajduk treba tražiti svoju prigodu.
– Uopće nema dvojbi, Brondby je slabiji po bokovima, a dva stopera su visoka, ali spora. Hajduk najviše šansi ima s igrom preko krila s brzim okretanjem strana – kaže Bartolec.
Baš po desnom krilu Bartolčeva momčad radila je velike probleme Brondbyu.
– Imaju velike probleme s lijevim bekom, ta ih je pozicija mučila i prošle godine, ali i ove. Jednostavno, ne mogu naći dobrog lijevog beka, pa svako malo eksperimentiraju na toj poziciji – zaključio je Bartolec.
foto: fcn.dk
Komentiraj