uvijek na mreži

Karlo Letica: Uživat ću na Ratu vratara

 
U srijedu s početkom u 15 sati na terenima NK Union na TTTS-u kreće 4. izdanje Rata vratara na kojem će se natjecati preko 200 vratara u 11 kategorija.
– Došao sam na ideju jer sam gledao turnir u Južnoj Americi. Pokušavam djeci približiti i doživjeti pakleni rad. Specifično je u nogometu biti vratar. Turnir je humanitaran, ima preko 200 sudionika iz četiri države. Važno je brzo razmišljati, fizički je vrlo zahtjevno, u tri minute stalno je u pokretu. Naziv rat je specifična izreka jer najsposobniji ostaju – kaže šef organizacije i idejni začetnik Rata vratara Milenko Bikić. 
Na njegove riječi nadovezao se proslavljeni vratar i trener Ivan Katalinić, koji je neizostavni dio Rata vratara.
– Meni je drago da sam dio ovoga. Za ovu djecu je dobro kada mi stariji dođemo da već osjete natjecateljski duh. Danas se mnogo toga promijenilo, u moje se vrijeme nije gledalo koliko si visok, bilo je bitno da si brz. Bitna je danas i igra nogom. U moje vrijeme tko bi mi mogao dati gol posljednjih deset minuta. Uzeo bi loptu, primio je, pa opet tako, vrijeme bi prolazilo… Danas se mora brže igrati, razmišljati, lopte su brže, na Ratu vratara se vide sve te komponente – kazao je Katalinić.
Jedan od onih, koji podržavaju Rat vratara je i Hajdukov čuvar mreže Karlo Letica. 
– Mislim da se u ratu vratara mogu naći sve komponente koje su nam potrebne za treninge. Važno je da ima natjecateljskog duha, to je za djecu bitno. S užitkom ću doći pogledati natjecanje – rekao je Letica. 
Komentiraj