uvijek na mreži

Kemu su voljeli svi

 

Na današnji dan prije dvije godine napustio nas je legendarni glazbenik Kemal Monteno. Kemica, kako su ga zvali kolege i prijatelji, bio je omiljeno, jednostavno i silno duhovito biće koji je svoju bezgraničnu dobrotu širio na svakog kome bi prišao bez izuzetka. Nikad opterećen slavom, do bola jednostavan i običan.

Rođen je 1948. godine u Sarajevu gdje u drugoj polovini 1960-ih godina počinje i svoju vrlo bogatu i uspješnu karijeru nastupom na festivalu “Vaš šlager sezone” 1967. godine s pjesmom “Lidija”. Od tada je miljenik festivalske publike u Sarajevu, gdje redovno odnosi prve nagrade kao izvođač, autor glazbe i autor teksta. Ubrzo je postao miljenik cijele regije, nastupao je na mnogobrojnim festivalima bivše države, a Splićani pamte njegov posljednji koncert u Splitu na Valentinovo 2014. godine  u nekadašnjoj Šumici.

Kemica

Pjesme koje i danas svakodnevno slušamo u programu radio postaja, teško bi bilo ovdje popisati. Ni ne treba. Svi vjerojatno imate neku Keminu omiljenu pjesmu koja će vas danas podsjetiti ljepote njegovog jedinstvenog glasa i koja će vam uz sjetan osmjeh na licu, zasigurno zagrijati dušu.

 

Komentiraj