uvijek na mreži

Klapa Cambi okupila se u zlatnoj postavi za proslavu 35 godina

Epitetima ukrašena i nagradama okrunjena klapa Cambi u 2021. obilježava velikih 35 godina postojanja. Tu brojku dostojno će proslaviti koncertom koji će se održati 3. srpnja u 20:30 na otvorenoj pozornici Lisinski Atriuma, na kojoj će publika imati priliku pozdraviti „zlatnu generaciju“ klape koja je ponovno na okupu! Brojni će obožavatelji klapskog svijeta zasigurno biti oduševljeni jer se ostvarila njihova velika želja – u Zagrebu će ih dočekati Eduard Šegota, Duško Britvić, Jozo Delaš, Andrija Akrap, Dino Šimera, Hrvoje Lozančić i Mislav Biočina!

Ta „zlatna generacija“ podarila nam je svima naramak klapskih evergreena koji su na glazbenoj sceni ostavili neizbrisiv trag – „Od zipke do križa“, „Ne more mi bit“, „Kriva karta“, duet s Bosutskim bećarima „Sad kada došla si“ koji je na brojnim vjenčanjima bio glazbena podloga za prvi ples. Nezaobilazne su i „Popucale rebatine“, „Do pobjede“ i brojne druge. Toliko iznimnih pjesama, tolike obrade, toliki nastupi, tolike nagrade – sve je to ono što Cambi čini svojevrsnim klapskim fakultetom jer kad pjevač jednom dođe i osjeti Cambi, ne ostaje više isti. Cambi i za pjevače i za publiku ima „ono nešto“, što ih čini jednom od najdugovječnijih i najprisutnijih klapa na hrvatskoj glazbenoj sceni.

O nadolazećem velikom koncertu i aktualnostima govori nam Toni Perišin, predsjednik KUD-a Cambi, kojeg je klapa dio:

Svaki od naših slavljeničkih koncerata ponudio je retrospektivu rada klape. Za ovu priliku planirano je bilo da se dio koncerta posveti i kao „hommage“ proslavljenim tenorima klape, kao gostima na koncertu. U proteklom razdoblju bilo je nekoliko obiteljskih okupljanja i svečanosti što je na istom mjestu sjedinilo mnoge članove „stare“ postave koja je svojim uspjesima obilježila klapu. Sjećanja su tada prizvala sjajne trenutke generacije. Brojni osvojeni festivali: Omiš, Šibenik, Split, Kaštela, Rusija, Italija, nastupi na EBU Folk festivalu, prva javna USA turneja jedne klape, Porini, nagrade slušanosti … i lipa zajednička putovanja, vrime, zgode i nezgode. Nakon nekoliko pjesama, reakcija ljudi i još uvijek prisutne kemije koju je ta generacija imala, potaknuta je ideja o povratku „starih“ članova u klapu. Ideju ponovnog okupljanja zlatne generacije podržala je uprava klape jer je to i bilo na tragu već obavljenih aktivnosti te su počeli razgovori s članovima aktualne postave oko fuzije na dvije postave. Na kraju je prevladao stav Društva da se ipak prednost da „starim“ članovima. Za ovu turneju klape, a i na neodređeno vrijeme, ponovno je formirana postava klape u kojoj su proslavljeni članovi i zlatna generacija klape Cambi.

Obljetnički koncert okupit će još jednom vokale virtuoze na zajedničkoj pozornici stoga vas pozivamo da ne propustite ovu glazbenu senzaciju! Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima i na mrežnoj stranici Lisinskog.

Komentiraj