uvijek na mreži

Klapa Šušur napokon snimila novi singl

Nakon gotovo 12 godina izbivanja, odnosno od nastupa s Mladenom Grdovićem na Splitu 2005. godine, na festivalsku scenu vraća se klapa Šušur. S pjesmom „Dalmacijo didovino moja“ pojavit će se na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu krajem srpnja. Naslov skladbe koju potpisuju Duško Rapotec Ute (glazba i aranžman) i Vjeko Alilović (stihovi) odgovora i imenu same manifestacije, a karakter pjesme dobro „leži“ klapi, prepričava nam predsjednik Šušura Luka Lolić.
– Mislim da se u pjesmi jasno osjeti dalmatinski melos, što nama i odgovara, a cilj nam je i bio da se unatoč svim pratećim instrumentima jasno čuje klapski zvuk, ipak smo mi prije svega klapa. Naravno, ničeg ne bi bilo bez autorskog dvojca te Tomislava Mrduljaša u čijem smo studiju pjesmu snimili. Zadovoljni smo konačnim proizvodom, prve reakcije su i više nego dobre, a nadamo se da će se pjesma svidjeti i vašim čitateljima – veli Lolić.
Momci iz Šušura nisu gubili vrijeme, čim je bila gotova pjesma za nju su u vrlo kratko vrijeme snimili i video spot.
– Ma znate što, ljeto počinje, trebalo je iskoristiti priliku dok smo još na okupu, uskoro ćemo se razbježati svako na svoju stranu, tko bi nas više sastavio, ha, ha… Spot je snimljen na lokacijama u Tugarima i okolici tog mjesta te na jednoj prekrasnoj plaži nedaleko od Omiša. Moram se zahvaliti svim ljudima koji su nam pomogli u realizaciji, predugo bi trajalo da ih sve nabrajam… Moram priznati da smo se i namučili, morali smo odraditi i strmi uspon na jedno brdo kako bismo uhvatili planirane kadrove, no sve se na kraju isplatilo.

Zapravo će „Dalmacijo didovino moja“ za Šušur, koji je uglavnom pjevao tradicionalnu a capella glazbu, biti drugi izlet u taj dalmatinski pop zvuk, no ne i posljednji.
– Još su neke pjesme u pripremi, jednu smo već i snimili te bi trebala biti objavljena u kolovozu. Naravno da razmišljamo o albumu, materijala imamo i više nego dovoljno, u ovih 13 godina postojanja snimili smo dosta pjesama. Naravno, preostaje nam još rada kako bismo to zaokružili u jednu smišljenu cjelinu – objasnio nam je Lolić, predsjednik Šušura u kojem još pjevaju Mirko Stanić, Goran Velić, Mirko Jerčić, Marijo Grubišić Čabo, Mirko Stipinović i Mario Velić.

Komentiraj