uvijek na mreži

Kopić: Nisam vremenski putnik, samo me zanima prva sljedeća utakmica

 
Evo ga sada i protiv “svojih”, Željko Kopić želi nastaviti svoj niz pobjeda na klupi Hajduka u dvoboju protiv Slaven Belupa (subota, 17).
– Nakon utakmice s Dinamom nastojali smo napraviti kvalitetnu regeneraciju, radili smo od sredine tjedna s uobičajenim ritmom treninga. Nemamo na raspolaganju Lopeza zbog kartona, Tudor, Almeida, Futacs, Carbonieri i Memolla su van stroja – kazao je Kopić.
Slaven je rado viđen gost u Poljudu. Nikada momčad iz Koprivnice, a u ligu je ušla prije dvadeset godina, nije pobijedila Hajduk u Splitu. Niz od 34 utakmice rekordan je u Hrvatskoj ligi.
– Tradicije su vaš posao, zbrajaju se pozitivni i negativni nizovi, ali ja se ne bavim time, razmišljam o prvoj sljedećoj utakmici. Straha nemam, svaku utakmicu pripremam na najbolji način, a rezultat će u konačnici biti kakav će biti. Nisam vremenski putnik, ne vraćam se u prošlost, ne gledam u budućnost Igrači Slavena imaju dosta motiva, igraju za sebe i klub, nema nijedne ekipe koja se protiv Hajduka ne želi predstaviti u najboljem svjetlu. Pojačali su se u prijelaznom roku, bit će u kvalitetnom bloku, u brzoj tranziciji. Mi se pripremamo na isti način kao i za Dinamo, koncentrirani smo na našu izvedbu, Slavenu posvećujemo pozornost kao i svakoj drugoj ekipi – kazao je Kopić.
Oko “bijelih” vlada euforija, koja je i očekivana nakon pobjede nad Dinamom.
– Želimo zadržati mir i stabilnost, ne želimo emocionalna iskakanja. Ozračje u svlačionici je pozitivno, igrači su odlučni u želji da pokažu sve ono što radimo – rekao je Kopić.
Otkako je na klupi Hajduka dva puta je isključen. Pamti li neko isključenje prije nego što je stigao u Poljud?
– Nijednom nisam isključen, tako mi se čini – kratko će Hajdukov trener.
Hoće li jednim oko gledati prema Rujevici i navijati da Rijeka svlada Dinamo?
– Derbi kao i svaki derbi je otvoren, a na nama je da se bavimo svojom ekipom, napretkom u igri, to je jedino što me zanima – jasno će Kopić.
Nije želio o tome tko će zamijeniti Lopeza.
– Imamo dvije kombinacije za zamjenu Lopeza, a što se tiče Tudora nadali smo se da će sve to ići brže. Trenira individualno, samo se čeka trenutak kada će početi raditi s ekipom. Ozljeda sam po sebi je pri kraju što se tiče saniranja.
 
foto: hajduk.hr
Komentiraj