uvijek na mreži

Kos: Za nas bi najbolje bile prodaje Perišića i Kalinića

Krajem tjedna Hajduk kreće s pripremama za novu sezonu, na prozivci će se pojaviti Josip Radošević i Edin Šehić kao pojačanja “bijelih”.
– Očekujem da će biti dolazaka, neki koje ste najavili će biti već u petak, neki naknadno. Problem nam je rani početak sezone, od zapadnih zemalja puno ranije krećemo. Mnogi igrači su tek sad završili sezonu i čekaju kvalitetnije angažmane – kazao nam je predsjednik Hajduka Ivan Kos s kojim smo popričali o aktualnom trenutku.
Ne želi se predsjednik osvrtati na druge klubove, a nije govorio ni o pojedincima, jer dosta je nepoznanica u Hajduku što se tiče odlazaka. Primjerice, još se ne zna sudbina Savvasa i Terzieva.
– Ne bavimo se drugima, što je jača liga to je nama bolje. Bavimo se svojim dvorištem, ali njima i ostalima želim puno sreće. Na svakom pojedincu radimo, a o igračima ćete imati priliku razgovarati sa sportskim direktorom Mariom Brancom. Na nama je da budemo jači iduće sezone, to je jedino što moramo napraviti, od nas se to i očekuje – jasno će Kos.
Dio početnih dana sezone Hajduk neće moći biti u Poljudu zbog Ultre. Imaju u Poljudu i nekih svojih zahtjeva prema organizatorima.
– Malo smo bili u raskoraku. Mijenjala se organizacijska ekipa. Lokalni izbori su usporili stvari jer Grad mora sudjelovati u završnim dogovorimo. Nadam se da ćemo u narednom periodu kada se ustoliči gradonačelnik riješiti sve – kaže Kos.
A prodaja igrača?
– To je pitanje za staklenu kuglu. Volim reći da su svi igrači na prodaju ako dođe ponuda. Moramo biti konkurentni. Kalkulirat ćemo, najsretniji bi bio da ne moramo nikoga prodati. Teško mi je reći, je li to jedan ili dva, vidjet ćemo ovisno o ponudama. Nije sto posto da će netko uopće otići, ljetni prijelazni rok traje do 31. kolovoza, a zadnja utakmica playoffa do kojeg očekujem da ćemo doći je 24. kolovoza, do tada još ima vremena za izlazni transfer. Neke se stvari preklapaju i teško je prognozirati – rekao je Kos.
Hajduku bi najbolje sjelo da transfere ostvare Ivan Perišić te Lovre i Nikola Kalinić.
– To je nešto što je najbolje, ne utječete na igrački kadar, a novci dolaze. Da je toga više bilo bi još ljepše – nasmijao se Kos.
Spomenuo je i zbivanja oko Janice Kostelić.
– Protiv smo svih oblika nasilja, nijedan oblik nećemo podržavati. Moramo biti svjesni da ljudi koji su u nogometu trpe nepravilnosti posljednjih deset godina, cijeli nogometni sustav trpi. Bitno je naglasiti da ima i u pravosuđu nelogičnosti. Janica Kostelić je puno radila kada je došla na svoju poziciju jednakim smjerom kao i mi radimo za pravičnost, jednakost, kvalitetni sustav. Imali smo odličnu suradnju, žao mi je što se ovo dogodilo. Ona je ta koja je bila iznimka, jedna od rijetkih koja se na pravi način borila. Nije ovo zaslužila, tu je došlo nesrazmjera. Isto tako imamo i nelogičnost zatvaranja pojedinaca radi verbalnog napada, tu su problemi puno dublji. Žalosno je da je Hrvat na Hrvata počeo dizati ruku. Moramo svi sjesti, problemi su dubinski. Ne bi nitko volio da se problemi rješavaju prolivanjem krvi. Neke se stvari moraju mijenjati. Želimo da našoj djeci bude bolje, jer ovo je neodrživo. Državna tajnica je u svim komunikacijama bila vrlo korektna, ona je ta koja je određene stvari pogurala. Ona je ta koja predstavlja da nisu svi jednaki. Smatram da naša javnost nije upoznata s njenim djelovanjem, na koji način i što je to radila – kazao je Kos.
Kos je u ime Hajduka već odavno pozvao HNS na dijalog, poslani su i konkretni prijedlozi, ali…
– Hajduk je uvijek taj koji će sjesti za stol. U mom mandatu to smo više puta naglašavali. Sjedati za stol nećemo ako govorimo o kozmetici, želimo dubinske promjene da svi vide da se stvari moraju promijeniti. Vjerujem da se stvari mogu promijeniti. Savez smo pozivali, ali odgovora nema, nadam se da će ubrzo uslijediti – zaključio je Hajdukov predsjednik Ivan Kos.

foto: hajduk.hr

Komentiraj