uvijek na mreži

Košarkaški veterani splitskog ‘Vitalca’ osvojili srebro!

Na jakom međunarodnom turniru 'Karlovačko 4. masters veterana Zadar 2017. koji se prošlog vikenda održao u zadarskom Višnjiku, Splićani u posljednjim sekundama izgubili zlato

Na prestižnom turniru sudjelovalo je više od 40 muških i ženskih ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Italije i Švedske, natjecatelji su odmjerili snage u devet muških i dvije ženske kategorije, a veterani splitskog ‘Vitalca’ nastupili su u kategoriji +50. 

-Ovo nam je veliki uspjeh, u izvrsnoj smo formi, na turniru smo pobijedili sve protivnike, u finalu se odličnom taktikom suprotstavili jakom zagrebačkom ‘Fortunalu’, ali eto izgubili smo u zadnjim sekundama 38:41 i to njihovom ‘tricom’. To vam je sport, jednom izgubiš, drugi put dobiješ., ali ovaj veliki uspjeh nas stvarno obvezuje za nove treninge i nastupe na sličnim međunarodnim natjecanjima. Imamo snage, volje, znanja,
samo neka nas zdravlje posluži. – kaže kapetan Nenad Čulić, nakon osvojenog srebra u Višnjiku.

Inače, Splićani na parketu nižu uspjehe od prvog nastupa prije više od 10 godina kad su počeli trenirati kao skupina entuzijasta, bivših igrača i ljubitelja košarke te u prvim nastupima zakucavali pobjede na turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu.
–Naša Kuća slave je već prepuna pehara i zlatnih, srebrnih i brončanih medalja, ne znamo gdje ih više stavljati, morat ćemo prijeći u neki veći prostor… I naravno, hvala onima koji nas podržavaju, prije svega našim obiteljima, sada zvučimo kao dobitnici Oscara ili političari… – govori nam za šalu uvijek spreman kapetan momčadi Čulić.
Za srebrnu momčad splitskog ‘Vitalca’ igrali su Samir Mršić, Mate Katić, Emil Božikov, Igor Krasić, Ante Milković, Dražen Cvitanić, Nenad Čulić, Joško Korhamer, Josip Kordić, Igor Šimić i voditelj Robert Koharević.
U Višnjiku se u izvrsnoj organizaciji igralo u čak pet dvorana, a osim ‘Vitalca’ nastupili su i veterani splitskog ‘Adriatica’ te u u istoj kategoriji +50 osvojili 4.mjesto.

Komentiraj