uvijek na mreži

Ljetna školica prirodoslovlja

Počelo je ljeto, škola je završila, a vaše dijete voli prirodu? I ove godine Prirodoslovni muzej organizira LJETNU ŠKOLICU PRIRODOSLOVLJA!

Školica je namjenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta od 1. do 6. razreda, a održati će se u 2 termina po 5 dana: od ponedjeljka 26. do petka 30. lipnja, te od 31. srpnja do 4. kolovoza, svaki dan od 10 do 13 sati. Nakon svake završene školice će biti organizirana podjela diploma za male prirodoslovce – 1. srpnja te 7. kolovoza!

Tijekom školice ponoviti ćemo naučeno gradivo, ali ćemo i puuuuno toga naučiti, dok ćemo na kreativnim radionicama izraditi razne korisne predmete i životinje, te se odlično zabaviti!
Školica je podijeljena na tematske cjeline po danima:

1. dan: Upoznajmo Zemlju – Ljetnu školicu prirodoslovlja započinjemo upoznavanjem sa našim planetom Zemljom-oazom različitosti. Naučiti ćemo kako je Zemlja nastala, razvijala se i mijenjala sve do danas. Kroz kreativni dio izrađivat ćemo Sunčev sustav i razne životinje koje žive oko nas.
2. dan: Lutajmo šumama – Nakon edukativne šetnje kroz izložbu Šuma životinja, ostatak radionice ćemo provesti izrađujući šumu u malom i životinje koje u njoj žive. Upozorenje-u našoj šumi nitko se neće izgubiti!
3. dan: Zaronimo u ocean! – Škola je završila i pred nama je dugo toplo ljeto i ljetne aktivnosti u moru, kao što su kupanje, ronjenje, plivanje… Ali u moru nismo sami, uz nas plivaju milijuni morskih životinjica koje ćemo upoznati na ovoj radionici! A zatim ćemo uključiti kreativnost i zajedno izraditi poster-morski ekosustav, te razne morske životinje od kartona, papira, kolaža i plastelina. Za najmlađe su predviđeno ispunjavanje i bojanje bojanki.
4. dan: Istražimo svijet kukaca – Šareni leptiri, dosadne muhe i komarci, marljive pčele i mravi… Samo su neki od kukaca koje srećemo svaki dan. Jeste li se ikada zapitali koliko znate o njima? Stoga ćemo danas istražiti njihov svijet i saznati sve o njima. U kreativnom dijelu ćemo naučeno primjeniti u izradi raznih kukaca. Ali pssstt… Nećemo biti sami…
5. dan: Zabava iz davnina – Šećer ostavljamo za kraj! Na ovoj radionici ćemo pričati o dinosaurima i izrađivati ih koristeći glinu i/ili plastelin. Za kraj je predviđen mini kviz o dinosaurima i gledanje kratkog filma.
Završni dan: proslava i dodjela diploma polaznicima škole

Brzo prijavite svoje dijete putem on-line prijavnice, broj mjesta je ograničen.
Cijena radionice po danu je 60 kn, a cijele školice je 250 kn. U cijenu su uključene grickalice, piće i sav potrebni materijal.
Za sve informacije nazovite na broj telefona 021/322-988, radnim danom od 9 do 15 sati. Prijave on-line na linku: https://goo.gl/forms/cWK8E1P5agGhoeUs1
Provedimo zajedno ljeto u muzeju, naučimo nešto novo i super se zabavimo!

Komentiraj