uvijek na mreži

Mali tehničari učili o robotici, strujnom krugu…

Split Tech City je tijekom ovoga tjedna u sklopu ovogodišnjeg Festivala tehnologije i poduzetništva, u suradnji s raznim udrugama i institucijama diljem Grada, organizirao besplatne radionice isključivo za predškolce i osnovnoškolce.

U sklopu radionica, „STEAM u Splitu – Male biSTre glavice!“, u Zajednici tehničke kulture grada Splita organizirane su besplatne radionice tehničkih aktivnosti koje su obuhvatile područja robotike, automatike i programiranja. Tako su učenici od 4.do 8.razreda sudjelovali na besplatnoj Arduino radionici, utvrdili već naučena znanja i usvojili nove pojmove, strujni krug, elektronički elementi, tiskane i eksperimentalne pločice, upoznali Arduino Starter Kit i Arduino IDE platformu te se u simulatoru okušali u raznim zadacima spajanja i programiranja pojedinih elektroničkih elemenata.

Uz to organizirana je i besplatna mBot2 radionica na kojoj je sudjelovalo 7 učenika osnovnoškolskog uzrasta, ljubitelja robotike. U sklopu mBot 2 radionice učenici su usvojili specifična znanja o robotici kao području tehnike pomoću edukativnih robota mBot 2. 

– Bila nam je čast sudjelovati u organizaciji radionica, bilo je ovo vrlo zanimljivo i korisno druženje kako za nas organizatore tako i za naše školarce. Učenici su upoznali mehaničke i elektroničke sastavnice robota te pojmove vezane za dijelove, izradu i upravljanje robotima. 

Po završetku radionice učenici su samostalno upravljali robotima i uspješno izvršili sve zadatke, to im je poticaj u učenju, a Zajednica tehničke kulture će im je uvijek biti podrška, tijekom cijele godine, kaže Tomislav Nikolić, tajnik Zajednice tehničke kulture grada Splita.

Komentiraj