uvijek na mreži

MIKI NOPLING: Zbog drugih projekata zapustio sam svoju glazbu

 

Poznati splitski glazbenik, producent, redatelj spotova i televizijski voditelj Miki Nopling u razgovoru za Dalmacijaonline opisao nam je projekte za koje ovih dana dobiva priznanja, a na kojima radi posljednjih godina
Projekt oko kojeg si okupiran posljednjih dana je CD ”Pobratimstvo lica u svemiru” Roberta Kurbaše. Kako je došlo do vaše suradnje?

– Robert Kurbaša i ja smo započeli suradnju prije par godina iz ljubavi prema poeziji i ovo nam je ovo četvrti ili peti projekt takve vrste. Počelo je s Kurbašinom predstavom ”Ispit savjesti” koja je nastala prema esejima Tina Ujevića, ali onda smo se uhvatili i drugih hrvatskih pjesnika čije stihove kazuje naravno Robert, a ja isproduciram glazbu. Ovaj CD poezije ”Pobratimstvo lica u svemiru” je izašao u izdanju Školske knjige oko Božića, a upravo smo jučer dovršili snimanje spota jer je vrijeme da ga krenemo i promovirati. Iako, baš se moramo pohvaliti, snimka na Youtube-u ima već 200.000 pregleda što je fascinantno s obzirom da je riječ o poeziji. U video uradku čije smo snimanje dovršili gostuje i glumica Jelena Bosančić.

Režiranje spotova polučuje dobre rezultate? Dogodila se i nominacija za Porina.
– Spotove sam počeo raditi davno i to sebi. Imao sam ideju kako bi nešto trebalo napraviti, a to je ustvari na jednak način nastalo kao i moj tonski studio. I njega sam otvorio jer sam znao kako bi htio da zvuči moja glazba. Uvik želim napraviti sve po svom guštu hahahaha. Režirao sam spotove i nekim prijateljima, a onda su me od ovog ljeta počeli sve više tražiti. Dovršio sam ovih dana spot za Davorina i Bogoviće, a ono što mi je donijelo priznanje je spot Petru Dragojeviću, otišli smo ovog ljeta na Vis, snimili, potrudili se i eto. Dogodila se nominacija za nagradu Porin.

nopling 3
Sigurno mu se potajno i nadaš?
– Volio bi ga dobiti, smislio sam i bazu ako se to dogodi, govor i ostalo hahaha.
Iako si dosta zaposlen, ipak nisi sasvim zapostavio svoju glazbu?
– Drago mi je da to pitaš, autorski rad je posljednjih godina ipak bio zapostavljen. Spot za singl ”Ima dana” sam snimio prošle godine u petom mjesecu, a svjetlo dana je ugledao tek na Staru godinu. Za sebe sam užasno usporen. Volio bi izbaciti svakih nekoliko mjeseci po jedan singl, ali kod mene se nikad ne zna.
Možemo li najaviti i neku svirku uživo uskoro?
– Posljednji put smo svirali u Kocki prije dvije godine, a ja uvijek imam istu dilemu u sebi, a to je, znam li ja još uvijek to dobro raditi, je li nestao negdje taj roker kojeg imam u sebi i koji se nakon 15 godina ipak morao promijeniti.
Na kraju razgovora Miki je najavio i projekt sa Damirom Duplančićem koji priprema izlazak svoje treće knjige.
– Napravili smo za Božić najavni singl jer će uz knjigu izaći i CD, a za nekoliko dana ćemo dovršiti i drugi.

nopling 2

Komentiraj